1.5 senede 60+ işçi sayısı bana oldukça az geldi. Benim 2 yıllık messor kolonim var 1000+ işçi var neredeyse. Doğru şekilde bakamıyor olabilir misiniz acaba? Protein olarak neler kullanıyorsunuz? Ayrıca bana kalırsa uykuya da gerek yok. Protein ağrılıklı besleyerek kolonideki işçi sayısını arttırmayı denemelisiniz.1.5 senedir baktığım messor kolonimi kıs uykusuna hiç yatırmadım bu sezon yatirmalı mıyım 60+ koloni sayılarını tam göremiyorum çok fazlalar ama baya bı yumurtlarıda var 3lü çoğaltıcı ile tüp bağladım yardımcı olur musunuz
eksik protein yada uygun koşullar sebebiyle muhtemelen bu halde ama yinede çok az koloni genelde bukadar hızlı büyüyor benimde messor kolonilerimin çok azı bu şekilde gelişiyor ama yinede 60+ olması biraz garip. Daha çok protein beslemesi yapabilir ve olabildiğince stresten uzak tutun.1.5 senede 60+ işçi sayısı bana oldukça az geldi. Benim 2 yıllık messor kolonim var 1000+ işçi var neredeyse. Doğru şekilde bakamıyor olabilir misiniz acaba? Protein olarak neler kullanıyorsunuz? Ayrıca bana kalırsa uykuya da gerek yok. Protein ağrılıklı besleyerek kolonideki işçi sayısını arttırmayı denemelisiniz.
''Çok az koloni bu kadar hızlı gelişiyor'' kısmına katılmıyorum. Çünkü 24 ayda 60 işçi aşırı derecede az bir sayı. Basit mantıkla ilerlesek bile 1.5 yılda bir koloni(messor) 250+ işçi sayısını(en düşük) kolaylıkla geçiyor. Ya süre yanlış hesaplandı ya da işçi sayıları.eksik protein yada uygun koşullar sebebiyle muhtemelen bu halde ama yinede çok az koloni genelde bukadar hızlı büyüyor benimde messor kolonilerimin çok azı bu şekilde gelişiyor ama yinede 60+ olması biraz garip. Daha çok protein beslemesi yapabilir ve olabildiğince stresten uzak tutun.
Un kurdu veriyorum ama un kurdunu verince un kurdunun çöpünü geri outworlde atmiyorlar yan tüpe koyuyorlar ordan da alamıyorum almam için tüpü sokmem gerekiyor ve öyle de çok stres oluyorlar un kurdu morio kurdu veririm yoksa bide şekerli su veriyorum1.5 senede 60+ işçi sayısı bana oldukça az geldi. Benim 2 yıllık messor kolonim var 1000+ işçi var neredeyse. Doğru şekilde bakamıyor olabilir misiniz acaba? Protein olarak neler kullanıyorsunuz? Ayrıca bana kalırsa uykuya da gerek yok. Protein ağrılıklı besleyerek kolonideki işçi sayısını arttırmayı denemelisiniz.
haklısınız ılımlı yaklaşmaya çalıştım oldukça, işçi sayılarının yanlış hesaplanması bence biraz zor 2 yıllık bir koloni kendini belli eder''Çok az koloni bu kadar hızlı gelişiyor'' kısmına katılmıyorum. Çünkü 24 ayda 60 işçi aşırı derecede az bir sayı. Basit mantıkla ilerlesek bile 1.5 yılda bir koloni(messor) 250+ işçi sayısını(en düşük) kolaylıkla geçiyor. Ya süre yanlış hesaplandı ya da işçi sayıları.
Yukarıda ki mesajıma bakar mısın bıhaklısınız ılımlı yaklaşmaya çalıştım oldukça, işçi sayılarının yanlış hesaplanması bence biraz zor 2 yıllık bir koloni kendini belli eder![]()
Daha bu senenin messorları bile 200 işçi oldu, tüpdeki un kurdu kalıntılarını outworld'e koyun orayı çöp alanı belirlesinler kaçan olursa outworld'e atarsınız.1.5 senedir baktığım messor kolonimi kıs uykusuna hiç yatırmadım bu sezon yatirmalı mıyım 60+ koloni sayılarını tam göremiyorum çok fazlalar ama baya bı yumurtlarıda var 3lü çoğaltıcı ile tüp bağladım yardımcı olur musunuz
Ben zaten un kurdu veriyordum ama artık vermiyorum nedeni de outworlde un kurdunu koyuyorum alıyorlar yiyorlar [UN KURDUNUN ÇÖPÜNÜ] Tohum olan tüpe koyuyorlar ve bende ordan alamıyorum almam içinde tüpü sökmem gerekiyor tüpü sokunce de aşiri stres oluyorlar benim sorunum bu yoksa morio kurdu ve un kurdum var yaniDaha bu senenin messorları bile 200 işçi oldu, tüpdeki un kurdu kalıntılarını outworld'e koyun orayı çöp alanı belirlesinler kaçan olursa outworld'e atarsınız.
.
Eğer canlı yeminiz yoksa üçlü çoğaltıcının içini veya türplerden birini su olmadan kuş yemi ile doldurun
Günde 2-3 tane bile un kurdu verebilirsiniz benim bu seneki messorlarım kraliçeden büyük major üretiyor rahatlıkla morio bitiriyor.
Altta ki cevabıma bakar mısın''Çok az koloni bu kadar hızlı gelişiyor'' kısmına katılmıyorum. Çünkü 24 ayda 60 işçi aşırı derecede az bir sayı. Basit mantıkla ilerlesek bile 1.5 yılda bir koloni(messor) 250+ işçi sayısını(en düşük) kolaylıkla geçiyor. Ya süre yanlış hesaplandı ya da işçi sayıları.
Altta ki cevabıma bakar mısınDaha bu senenin messorları bile 200 işçi oldu, tüpdeki un kurdu kalıntılarını outworld'e koyun orayı çöp alanı belirlesinler kaçan olursa outworld'e atarsınız.
.
Eğer canlı yeminiz yoksa üçlü çoğaltıcının içini veya türplerden birini su olmadan kuş yemi ile doldurun
Günde 2-3 tane bile un kurdu verebilirsiniz benim bu seneki messorlarım kraliçeden büyük major üretiyor rahatlıkla morio bitiriyor.
Çöp olarak orayı benimsemişler. Orayı iptal edebilirsiniz. Aslında 60 işçide 3lü çoğaltıcıya bile gerek yok sadece tüp ve outworld yapmanız yeterliUn kurdu veriyorum ama un kurdunu verince un kurdunun çöpünü geri outworlde atmiyorlar yan tüpe koyuyorlar ordan da alamıyorum almam için tüpü sokmem gerekiyor ve öyle de çok stres oluyorlar un kurdu morio kurdu veririm yoksa bide şekerli su veriyorum
Orayı iptal edersem nasıl kapatacağım bide outworldde tohumları dolu ordan alırlar mı ?Çöp olarak orayı benimsemişler. Orayı iptal edebilirsiniz. Aslında 60 işçide 3lü çoğaltıcıya bile gerek yok sadece tüp ve outworld yapmanız yeterli
Pamuk tıkayabilirsiniz. Tohumları outworlde koyarsanız alırlar tüp içerisine.Orayı iptal edersem nasıl kapatacağım bide outworldde tohumları dolu ordan alırlar mı ?
Peki şimdi un kurdu veye morio kurdu mu vermem gerekiyor hangisini vermeliyim ikisinden de vereyim ortadan bölüp peki morio kurtlarım aşiri büyük onu outworld den tüp içerisine götürebilirler miPamuk tıkayabilirsiniz. Tohumları outworlde koyarsanız alırlar tüp içerisine.
benim bazı koloniler içeri çekiyor ama geri atıyor outworld'e orayı çöp belirledikleri için.Peki şimdi un kurdu veye morio kurdu mu vermem gerekiyor hangisini vermeliyim ikisinden de vereyim ortadan bölüp peki morio kurtlarım aşiri büyük onu outworld den tüp içerisine götürebilirler mi
Tohum tüpünü iptal mi edeyim orayı çöp olarak belirlediler ve oradan alamıyorumbenim bazı koloniler içeri çekiyor ama geri atıyor outworld'e orayı çöp belirledikleri için.
Günlük 3 un kurdu veya 1 morio yeterli CANLI vermeyin kafalarını ezip ortadan bölün.
o tüpü iptal et direk, girişe pamuk tıka tohumları Outworld'e koyabilirsinTohum tüpünü iptal mi edeyim orayı çöp olarak belirlediler ve oradan alamıyorum
Pamuğu deşemezler mi ?o tüpü iptal et direk, girişe pamuk tıka tohumları Outworld'e koyabilirsin
sıkıştırırsan delemezlerPamuğu deşemezler mi ?