Kış Uykusu

HasanArda

Yumurta
Üye
Arkadaş kolonim yani formica cinerea şuanda kış uykusundalar yaklaşık olarak Arlığın başlarında kış uykusuna yatırmıştım. Ne zaman kış uykusundan çıkarmalıyım? ve bulundukları ortam balkon olduğu için 5 derecenin altına düşüyor sorun olur mu? NE YAPMALIYIM?

Almuud

Larva
Üye
Bu konuyu incelemenizi öneririm sorularınızın hepsinin cevabı var.

HasanArda

Yumurta
Üye
Bu konuyu incelemenizi öneririm sorularınızın hepsinin cevabı var.
sorumun cevabını burada bulamadım

BurakDmrts

Yumurta
Üye
Mart ayına girmeden istediğiniz bi gün çıkartabilirsiniz. Doğrudan oda sıcaklığına 25 derecelere getirmemeye çalışın kademeli olursa daha sağlıklı olur.
Kış uykusuna devam edecekseniz üstüne ince havlu veya giysi örtebilirsiniz yalıtım görevi görecektir.

HasanArda

Yumurta
Üye
Mart ayına girmeden istediğiniz bi gün çıkartabilirsiniz. Doğrudan oda sıcaklığına 25 derecelere getirmemeye çalışın kademeli olursa daha sağlıklı olur.
Kış uykusuna devam edecekseniz üstüne ince havlu veya giysi örtebilirsiniz yalıtım görevi görecektir.
5 derecenin altında 1 gün kalsa sorun olur mu

BurakDmrts

Yumurta
Üye
Tam net ne olur bilmiyorum ama karıncalar dayanıklı hayvanlar bişe olmaz heralde ama kesin bişe demiyorum.

Almuud

Larva
Üye
Öncelikle sıcaklık konusunda 13-14 derecenin üstüne ve 3-4 derecenin altına inmediğiniz sürece pek fazla sorun olmaz. O yüzden sıcaklığı çok kafanızı takmanıza gerek yok.

Karıncalar da kış uykusu konusun dan alıntıdır.

Almuud

Larva
Üye
Sonbaharda bulduğunuz ve yumurtlamayan bir kraliçeyi 30-60 gün süresince soğuk ortama alıp çıkarmanız sağlıklı olacaktır.
Karıncalar da kış uykusu konusun dan alıntıdır.