Kış uykusu şart mı?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
-Koloniler kış uykusuna yatırılmazsa verim düşüklüğünden başka mesela koloninin ölümü gibi sonuçlar doğurur mu?
-buzdolabı şart mı? Mesela balkona koysak kışık kendileri yatarlarmı

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Şimdi şöyle ki; çoğu tür kış uykusuna yatırılır(catalar vs. Hariç) eğer yatırmaz isen koloninin performansı duşer, ölümler olur. Buzdolabı olacak diye birşey yok. Balkondaki bı erzak dolabındaki ayakkabı kutusunda yatırıyorum ben. Sıkıntı olmuyo.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Şimdi şöyle ki; çoğu tür kış uykusuna yatırılır(catalar vs. Hariç) eğer yatırmaz isen koloninin performansı duşer, ölümler olur. Buzdolabı olacak diye birşey yok. Balkondaki bı erzak dolabındaki ayakkabı kutusunda yatırıyorum ben. Sıkıntı olmuyo.
Teşekkürler

Berkwsx

Yumurta
Üye
internette yazdığı kadar uzun bir uyku olmasada mutlaka dinlenmeye almak gerekiyor diye okudum

DONT

Pupa
Üye
Kral catalar niye yatırılmıyor? Bizim burda kış sert geçer catalar yatmıyormu şimdi kış uykusuna ? Koloniler ne yapıyor peki ? Okuduğunuz kaynağın linkini atarmısınız rica etsem ?

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Kral catalar niye yatırılmıyor? Bizim burda kış sert geçer catalar yatmıyormu şimdi kış uykusuna ? Koloniler ne yapıyor peki ? Okuduğunuz kaynağın linkini atarmısınız rica etsem ?
Burada yanlış belirtmişim benim hatam. Benim catalardaki tecrübem, ilk senelerinde yatırmamak, çünkü hep kalıcı hasar ama ben yinede 1 ay kadar yatırıyorum.
bu linkteki videoda ise yatırılmaz demiş.