Kış uykusu rehberi bulunmaması

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar, forumda rehber tarzında bir Kış Uykusu Nasıl Yapılır? konusu bulamadım bu rehber tarzındaki konu forumumuzda bulunsa güzel olurdu. Malum, kış yaklaşıyor ve benim de dahil olduğum pek çok kişinin kolonisini veya kraliçesini kış uykusuna nasıl yatıracağını bilmediğini düşünüyorum. Tıpkı cins bakım rehberleri gibi en azından bir adet kış uykusu rehberi olsa çok faydalı olurdu. Bu rehberde; kış uykusu sırasında sıcaklığın kaç derece olması gerektiği, ne kadar süre boyunca sürdürülmesi gerektiği, ne gibi ekipmanlar kullanılabileceği ve türden türe bu sürecin farklılık gösterip göstermediği gibi soruların cevaplanması çok yararlı olabilir. Ayrıca, bu rehberin konu hakkında uzman bir kişi tarafından hazırlanması da oldukça faydalı olur.

SasuKe1

Majör
Üye
Merhabalar, forumda rehber tarzında bir Kış Uykusu Nasıl Yapılır? konusu bulamadım bu rehber tarzındaki konu forumumuzda bulunsa güzel olurdu. Malum, kış yaklaşıyor ve benim de dahil olduğum pek çok kişinin kolonisini veya kraliçesini kış uykusuna nasıl yatıracağını bilmediğini düşünüyorum. Tıpkı cins bakım rehberleri gibi en azından bir adet kış uykusu rehberi olsa çok faydalı olurdu. Bu rehberde; kış uykusu sırasında sıcaklığın kaç derece olması gerektiği, ne kadar süre boyunca sürdürülmesi gerektiği, ne gibi ekipmanlar kullanılabileceği ve türden türe bu sürecin farklılık gösterip göstermediği gibi soruların cevaplanması çok yararlı olabilir. Ayrıca, bu rehberin konu hakkında uzman bir kişi tarafından hazırlanması da oldukça faydalı olur.
@el4nce Hocamın içsesi olarak şunu söylemek isterim. Birçok yerde defalarca anlattım, güzel olanları sabitledim. Hala sorulan kişiye özel kış uykusu soruları geliyor. Tüm olası durumlara göre farklı çözümler var. Hepsini yazmak 1 ömür sürer. Ben böyle demek istediğini düşünüyorum eğer farklı bir şey varsa düzeltir :)

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
+ olarakta 1 yılı aşkın süredir baştan yazıp silip kış uykusu rehberi hazırlıyordum. Kaynak ve araştırma yetersizliği sebebi ile iptal ettim. Şu anki literatüre bağlı kalarak genelgeçer bir kış uykusu rehberi yazmak imkansız. Basit bir şey yazılabilir ancak zaten ben birçok konu altında sorulara yönelik olarak defalarca açıklama yaptım ve sabitledim. İnceleyebilirsiniz.