Kış uykusu messor tek kraliçe

Kayra190761

Yumurta
Üye
1 adet messor kraliçem var, bu kraliçe 1 haftadır falan yumurtlamıyor. Bende kış uykusuna yatırmak istiyorum ama soğuk bir yere koymadan önce bir yiyecek vs. vermeli miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

hahsk

Yumurta
Üye
1 adet messor kraliçem var bu kraliçe 1 haftadır falan yumurtlamıyor bende kış uykusuna yatırmak istiyorum ama soğuk bi yere koymadan önce bir yiyecek vs. Vermeli miyim?
Böyle bir şeye gerek yok size kış uykusu hakkında kendi kullandığım ve çok işe yarayan bir yöntemden bahsedeyim. Ben bir messor kraliçesini buzdolabına 6 dereceye ayarlayıp koyuyorum. Bu süreçte canlı aşırı yavaş hareket eder. Koyduktan 2 hafta sonra buzdolabından çıkartmadan ne halde olduğuna bakıyorum. O 2 haftanın üzerinden 1 ay geçince 1 adet mikro un kurdu veriyorum. Ondan sonraki ayda kış uykusundan çıkarıyorum. Çok işe yarayan bir tekniktir kullanmanızı öneririm.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Boyle bir seye gerek yok size kış uykusu hakkinda kendi kullandigim cok ise yarsyan bir yontemden bahsedeyim ben messor bir kraliceyi buzdolabina 6 dereceye ayarlayip koyuyorum bu surecte canli asiri yavas hareket eder koyduktan 2 hafta sonra buzdolabindan cikartmadan ne halde olduguna bakiyorum o 2 haftanin uzerinden 1 ay gecince 1 adet mikro un kurdu veriyorum ondan sobraki ayda kış uykusundan cikariyorum çok ise yarayan bir tekniktir kullanmanizi oneririm
Uyku sırasında beslemektense uykudan önce beslemek daha sağlıklı diye biliyorum.

hahsk

Yumurta
Üye
Uyku sırasında beslemektense uykudan önce beslemek daha sağlıklı diye biliyorum.
Ben o şekilde yaptım, benim kullandığım yöntemle aşırı güzel bir şekilde yumurtladı. Ama uykudan öncede verip sonra benim dediğimi de buna katabilirsiniz.