Kış uykusu Lasius

kralkarıncamert

Yumurta
Üye
8 işçili lasius kolonim var ve yumurtlama hızı çok düştü şu an bir kaç tane larva var. Sizce kış uykusuna yatırmalı mıyım? Açıkçası yatırmak istemiyorum bunun bir çözümü var mı? Eğer yoksa ne koşullarda kış uykusuna yatırmalıyım?

Isıtıcı ped önerisi yapar mısınız?

marcohasansio

Yumurta
Üye
Koloninin ilk kışı ise eğer sıcaklık değerlerini çok dalgalandırmamak kaydıyla bu kışı es geçebilirsin.

marcohasansio

Yumurta
Üye
Koloniyi kış uykusuna yatırırsan iyi olur. Koloni kış uykusuna yatmazsa ömrü kısalır, verimi düşer.
Arkadaşın kolonisi henüz çok yeni. Karıncaların kış uykusuna yatmasının ana etmenlerinden biri de kraliçenin bol bol yumurta üretimi yaptıktan sonra üzerindeki bitkinliği atmak istemesidir. Koloni yeni olduğu için ilk kış özelinde kış uykusuna yatırmasına pek de gerek yok. Tabii ki kış uykusuna yatırmanın artıları olacaktır fakat kesinlikle yatırman gerek ifadesi yanlış olur.

ali8181

Yumurta
Üye
Arkadaşın kolonisi henüz çok yeni. Karıncaların kış uykusuna yatmasının ana etmenlerinden biri de kraliçenin bol bol yumurta üretimi yaptıktan sonra üzerindeki bitkinliği atmak istemesidir. Koloni yeni olduğu için ilk kış özelinde kış uykusuna yatırmasına pek de gerek yok. Tabii ki kış uykusuna yatırmanın artıları olacaktır fakat kesinlikle yatırman gerek ifadesi yanlış olur.
"Kış geldi, havalar soğuyor. Dediği gibi koloni artık yumurtlamıyormuş. Kış uykusuna yatırması iyi olur, koloni uyanınca yumurta verimi artar. Ayrıca, ben kesinlikle "yatırman gerek" diye bir ifade kullanmadım.