Kış uykusu hk.

Murat11

Pupa
Üye
Benim elimde 4 tane C. Baldacci kraliçe var. Biri yumurtasız, 2’sinde pupalar ve diğerinde yumurtalar var. Son olarak, yumurtasız 3 tane Pheidole’m var. Tabiri caizse, hiç bir bilgim yok. Alanya/Antalya’da yaşadığım için çok soğuk olmaz ama çok sıcak da geçmez. Ne yapmalıyım?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çok güzel soru. Sizin yaşadığınız yerde canlılar kışı nasıl geçiriyorsa sizin karıncalarınız da öyle geçirmeli. Dışarıdaki hava koşullarını en iyi taklit edebileceğiniz yerler balkon ve bahçeler. Tüpler örtü ile biraz sarın ve balkon/bahçeye koyun. Hava ısındığı zaman arada besleyin, beslenme sıklığını azaltın. Suyun bitmemiş olduğundan emin olun, kontrol edin. Bu, uygulayabileceğiniz en iyi kış uykusu sürecidir.

Murat11

Pupa
Üye
Yani şöyle burada kışlar soğuk olur ama genel olarak 10-15 dereceyi geçmez. Besleme sıklığı nasıl olmalı? Yumurtlamayan kraliceleride yatiririz diye düşünüyorum. Ne zaman yatırayım?(Kaç derecede)

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Diyapoz dediğimiz şey bir "dormancy" yani kabaca uyuşukluluk biçimi. Bu da quiescence diyapoz ve profound diyapoz aralığında olabilir. Yani diyapoz illaki çok ağır koşullarda olacak diye bir şey söz konusu değil. Canlılar koşullara bağlı olarak hafif/quiescence diyapoza da girebilir. Yaşadığınız yerde canlılar 10-15 derecede diyapoza yatar. Zaten 10-15 derece diyapoz için son derece yeterli. Beslenme sıklığını düşürmelisiniz. Tıpkı doğada olacağı gibi. İyice beslerseniz kış uykusundan önce 5 6 günde bir yeterli olur diye düşünüyorum. İyi beslememişseniz biraz daha sık besleyebilirsiniz. Maksadımız ölümleri minimize etmek. Siz şimdiden kolonilerinizi iyice örtüp sararak balkonunuza koyabilirsiniz eğer iyice beslemişseniz.

Murat11

Pupa
Üye
Teşekkürler çok yardımcı oldunuz. Benimkileri işçileri daha çıkmadı. Birde protein ve şekerli suyu nasıl aralıkları veriyim? Birde ne kadar sürer.

det

Larva
Üye
Çok güzel soru. Sizin yaşadığınız yerde canlılar kışı nasıl geçiriyorsa sizin karıncalarınız da öyle geçirmeli. Dışarıdaki hava koşullarını en iyi taklit edebileceğiniz yerler balkon ve bahçeler. Tüpler örtü ile biraz sarın ve balkon/bahçeye koyun. Hava ısındığı zaman arada besleyin, beslenme sıklığını azaltın. Suyun bitmemiş olduğundan emin olun, kontrol edin. Bu, uygulayabileceğiniz en iyi kış uykusu sürecidir.
Ben de Antalyada olduğum zaman bir C. Baldacci olduğunu düşündüğüm bir kraliçe buldum ama şu an İstanbuldayım, Antalyada olsaydım yapacağım gibi bir kış uykusu mu yapmalıyım eğer öyle yapmalıysam bu başka şehirlerde bulduğum diğer kraliçeler için geçerli mi ve kraliçenin türüne de bağlı mı ?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet öyle. Nerede bulduysanız orasının koşullarına uydurmaya çalışın.

• Beğendim
Tepkiler: det