Kış uykusu bilgilendirme

EfeKarabulut

Yumurta
Üye
Merhaba elimde 3 adet Messor kraliçesi var. Yakın zamanda kış uykusuna yatırmam gerek, yatırırken içeri besin koyulmalı mı veya kaç ay uykuda kalmalı? Arada kontrol etmeli miyim genel bir bilgilendirme yapabilir misiniz, teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Yatırmadan önce besleyip tüpte artık madde bırakmadan yatırmalısınız. Mart ayına yakın, havalar ısınmaya başlayınca, yaklaşık 3-4 ay yatırabilirsiniz. Sağlıklarını strese sokmadan belirli aralıklarla kontrol edebilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

EfeKarabulut

Yumurta
Üye
Peki İzmir içinde yaşıyorum geceleri sıcaklık 0-10 arası değişiyor. Balkonda kapalı bir kapta yatırmam uygun mudur?

Caisssa

Pupa
Üye
eğer izmir bölgesinden topladıysanız kraliçeyi 8-10 derecelik bir buzdolabına koyabilirsiniz fakat balkonda geceleri çok ani düşüşler olursa kayıplar yaşanabilir bu yüzden ya çok iyi sararak koymanız gerekir yada sürekli balkonu kontrol etmeniz. buzdolabına koyma işi biraz polimikli bir konu fakat ben her zaman buzdolabına koyuyorum 8 derece olan kısmına

serhatoztknn

Yumurta
Üye
Yatırmadan önce besleyip tüpte artık madde bırakmadan yatırmalısınız. Mart ayına yakın, havalar ısınmaya başlayınca, yaklaşık 3-4 ay yatırabilirsiniz. Sağlıklarını strese sokmadan belirli aralıklarla kontrol edebilirsiniz.
3-4 ay bir kraliçe için fazla değilmi ben 10 işçili kraliçelerimi 2 ay yatiracam