Kış soğuğunda ısıtıcı ped iş görür mü?

BrhNegative

Yumurta
Üye
Arkadaşlar yumurta üretiminin azalmasında ve kış aylarının yavaşlığı için isitici ped almayı düşünüyorum sice nasıl olur yani bi zararı olurmu eğer uygunsa hangi ürün tercih edilmeli. Teşekkürler

TylerMontana06

Yumurta
Üye
İşe yarar çok bi masrafida olmaz ama evin sıcak odasına koysanda iş görür

BrhNegative

Yumurta
Üye
Aslında oda sıcak ama heralde yeterli değil merkezi olduğu için kapayıp açıyorlar sabit pek sıcaklık olmuyor ya strafor kutu yapicam tabi nasıl sağlıklı mi olur bilmem yardımlarınıza ihtiyacım. Var

Berk1497

Pupa
Üye
20 derecenin altına düşmüyorsa oda hiç ihtiyaç yok. Gayet keyiflerinde tıkırında yaşarlar, Cataglyphis gibi bir tür değilse elindeki. 20 derecenin altına düşüyorsa düşünebilirsin ısıtıcı ped, gayet kolay bir metod

BrhNegative

Yumurta
Üye
Strafor box yapsam nasıl olur işi sabit değil pencere çok açık kapaniyo 20 nin düştüğünü sanmıyorum ama ısı yüksek olunca yumurta gelişimi üretimi hızlanıyor diye biliyorum tabi doğrumu . Alternatif önerileriniz varsa önerebilirsiniz. Teşekürler

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Strafor box yapsam nasıl olur işi sabit değil pencere çok açık kapaniyo 20 nin düştüğünü sanmıyorum ama ısı yüksek olunca yumurta gelişimi üretimi hızlanıyor diye biliyorum tabi doğrumu . Alternatif önerileriniz varsa önerebilirsiniz. Teşekürler
Birden fazla koloniniz ya da canlınız varsa yapabilirsiniz fakat tek koloni için uğraşmayın bence. Tarantula varsa onun için yapabilirsiniz, aşağıdan ısı vermek problem oluyor çünkü onlarda. İçerideki sıcaklığı takip edin koloniyi koymadan önce. 25° civarı bir sıcaklık yumurta oranını olumlu etkileyecektir muhtemelen.

BrhNegative

Yumurta
Üye
tarantulada var kolonilerimde var ufak böyle bir kutu trafor veya herhangi bir kutu düzeneği yapıp içie bir tane ped yerleştirsem ve dderece heralde işimi çözerim kutunun aşırı ısınmaması içinde delikler açmayı düşğnğyırum sıcaklıgın cok artmamasıı için tabi şimdilik düşünce daha pratik veya kullanışlı bir yöntem kullanan varmı acaba.

TylerMontana06

Yumurta
Üye
Dirket ısısını ayarliyabilecgin pedlerde var ısıtıcı ped kullanınca nemi kontrol etmen biraz zorlaşır bilgin olsun

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
tarantulada var kolonilerimde var ufak böyle bir kutu trafor veya herhangi bir kutu düzeneği yapıp içie bir tane ped yerleştirsem ve dderece heralde işimi çözerim kutunun aşırı ısınmaması içinde delikler açmayı düşğnğyırum sıcaklıgın cok artmamasıı için tabi şimdilik düşünce daha pratik veya kullanışlı bir yöntem kullanan varmı acaba.
Forumda daha önce benzer şeyler yapanlar oldu. İçerideki sıcaklığı takip edin karıncaları koymadan önce.

O konulardan bazılarını linki:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Teşekkürler max sıcaklık ne olmalı
Dediğim gibi ortalama 25 dereceyi pek aşmasanız iyidir. Çünkü bir sürü canlı koyacaksınız, hiçbiri için sorun olmaması için pek yüksek sıcaklıklara çıkmamanızı öneririm.

Kadircıkla

Larva
Üye
Aslında oda sıcak ama heralde yeterli değil merkezi olduğu için kapayıp açıyorlar sabit pek sıcaklık olmuyor ya strafor kutu yapicam tabi nasıl sağlıklı mi olur bilmem yardımlarınıza ihtiyacım. Var
Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Tavsiyem bu havalarda kış uykusuna yatır. Isıtıcı ped termostatlı değilse çok riskli olur.