Kırmızı leke

kartals0

Larva
Üye
3 haftadır cover'ı kaldırıp kontrol etmiyordum. Ana test tüpündeki pamukta kırmızı bir leke üremiş. Acil durum kodu mu, yoksa zararsız mıdır?
Tür: Tetramorium
Not: İçeride herhangi bir protein kalıntısı bulunmamakta, bütün besleme outworld'de yapılmaktadır.

Ekli dosyalar

• IMG_5743.jpeg
    IMG_5743.jpeg
    120.9 KB · Görüntüleme: 42

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Maşallah koloniniz gerçekten büyük ve güzel, outworld ya da tüplerde hiç ölü buldunuz mu?

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Ölü karıncalar varsa ve bu normal değilse yani normal değil, sanırım bir sorun var ya da oraya birşey sıkışıp ölmüş olabilir suyu çıkmıştır veya canlı yem olabilir ama ölü sayısı arttıysa bir sorun var demektir. Benden daha bilgili kişilerde zaten yazacaktır.

kartals0

Larva
Üye
Maşallah koloniniz gerçekten büyük ve güzel, outworld ya da tüplerde hiç ölü buldunuz mu?
Öncelikle çok teşekkür ederim. @Hasancık’tan sahiplendiğim koloniyi dikkatle devam ettiriyorum. Konuya dönmek gerekirse outworldde son 48 saatte 15-20 civarı ölü buldum. 3 tane şüphem var.
1. Kaçak olduğu için kaçtıkları deliğe sıcak silikonla kapattım belki kimyasal kokusu öldürmüş olabilir ama bu en düşük ihtimal çünkü daha önce de yaptım ve herhangi kayıp olmadı.
2. İşlerim aşırı yoğun olduğu için dalgınlığımla bayatlamış şekerli su vermiştim.
3. Test tüpündeki kırmızı nokta.

Outworldde ki aktiviteleri de yarı yarıya hatta daha fazla düştü. En olası ölüm ihtimali kırmızı nokta diye düşünüyorum.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim. @Hasancık’tan sahiplendiğim koloniyi dikkatle devam ettiriyorum. Konuya dönmek gerekirse outworldde son 48 saatte 15-20 civarı ölü buldum. 3 tane şüphem var.
1. Kaçak olduğu için kaçtıkları deliğe sıcak silikonla kapattım belki kimyasal kokusu öldürmüş olabilir ama bu en düşük ihtimal çünkü daha önce de yaptım ve herhangi kayıp olmadı.
2. İşlerim aşırı yoğun olduğu için dalgınlığımla bayatlamış şekerli su vermiştim.
3. Test tüpündeki kırmızı nokta.

Outworldde ki aktiviteleri de yarı yarıya hatta daha fazla düştü. En olası ölüm ihtimali kırmızı nokta diye düşünüyorum.
Büyük ihtimal kırmızı kısım orası noktalıktan çıkmış, Kraliçenin sağlığı nasıl? Birde Kırmızı kısıma yakın yerlerde mi buldunuz ölüleri? Son olarak Kırmızı kısıma yakın bir işçiyi alın ve kontrol edin üstüne mite var mı, garip davranışları var mı? Ama benim tavsiyem büyük bir kayıp olmadan koloniyi temiz bir test tüpü ve temiz bir outworlde aktarmaktır.

kartals0

Larva
Üye
Konuyu açtığımdan beri 3 ölü daha oldu. Test tüpü transferini başlattım. Bir kaç tanesi hariç outworldde silikon sıktığım yerlerde çıktı.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Konuyu açtığımdan beri 3 ölü daha oldu. Test tüpü transferini başlattım. Bir kaç tanesi hariç outworldde silikon sıktığım yerlerde çıktı.
Dostum belki o kırmızı kısım virüs gibi olabilir koloni tehlike altında gibi düşün kontrollerini yap koloni güzel O koloniyi yaşat.

Herhangi bir sorun olursa bize yazabilirsin