Kırmızı Işık

EnesErmet

Yumurta
Üye
karıncalar kırmızı ışıktan etkilenir mi arkadaşlar. formda asetat yerine ışık kullanmak isteyen birisi vardı onu okudum benim amacım asetat kullanmamak değil yalnızca gece vs. outworld ve formicarium içerisinde kırmızı led ışıklar kullanarak daha estetik bir görüntü elde etmek istiyorum. eğer kırmızı ışığı yok olarak algılar diyorsanız gece karanlık bir ortamda asetatı kaldırarak çok daha güzel bir izleme zevki yaşayabileceğimi düşünüyorum. fikirlerinizi belirtin lütfen...

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
aslında bunun hakkında bilimsel bir makale yok araştırdığım kadarıyla. ama benim gözlerimlerim de kırmızıya toleranslı oldukları yönünde. deneyip görmek lazım

EnesErmet

Yumurta
Üye
aslında bunun hakkında bilimsel bir makale yok araştırdığım kadarıyla. ama benim gözlerimlerim de kırmızıya toleranslı oldukları yönünde. deneyip görmek lazım
çok ekstra bi zararı olacağını düşünmüyorum zaten de tek korkum ışığı bi anda yiyecekleri için eğer ki gerçekten ışık olarak algılarlarsa ne olabileceğini kestirememem. ayrıca formicariumu ona göre tasarlayacağım, öncesinde test tüpünün bir tarafına 1,5V luk mantar ledlerden takıp 0,8-1V gibi normalden düşük voltaj vererek ışığın parlaklığını en aza indirip denerim eğer ki etkilenmezlerse formicariumda da aynısını hatta belki 0,5V a kadar düşürerek uygulayabilirim...

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Evet ben10 doğru söylüyor bazı kaynaklarda messorların kırmızı asetat kağıdına tepki vermediği söyleniyor yani bunlar cinsten cinse türden türe değişebilir fakat ben büyük messor kolonimi karanlıkta bırakmak ile uğraşmıyorum dümdüz camtüplerin içinde duruyorlar şuana kadar bir problem gözlemlemedim kraliçe de sakin ve yumurtlamaya devam ediyor

Benim düşüncem ısı taşıyan ışıkların rahatsız ettiği yönünde yani düz bir led ışık ile günlerce transfer olmayan messor kolonim güneş ışığını kullandığında 20 dakida içerisinde tamamen transfer oldular

Tabi sizin dediğiniz gibi gece gerçek kırmızı bir ışık denenebilir belki bir başarıda elde edersiniz belkide odanızın ışığı bile rahatsız etmeyenilir bu konu tamamen sizin gözlemlerinize dayalı olacak gece karanlık olduğunda telefonunuz ekranından kırmızı ışık açın ve denyin stres oluyorlarmı aynı şekilde birde beyaz ışık ile deneyin stres oluyorlarmı diye belki beyaz ışığa bile tepki vermezler kim bilir deneyip görmelisiniz 😉

EnesErmet

Yumurta
Üye
Evet ben10 doğru söylüyor bazı kaynaklarda messorların kırmızı asetat kağıdına tepki vermediği söyleniyor yani bunlar cinsten cinse türden türe değişebilir fakat ben büyük messor kolonimi karanlıkta bırakmak ile uğraşmıyorum dümdüz camtüplerin içinde duruyorlar şuana kadar bir problem gözlemlemedim kraliçe de sakin ve yumurtlamaya devam ediyor

Benim düşüncem ısı taşıyan ışıkların rahatsız ettiği yönünde yani düz bir led ışık ile günlerce transfer olmayan messor kolonim güneş ışığını kullandığında 20 dakida içerisinde tamamen transfer oldular

Tabi sizin dediğiniz gibi gece gerçek kırmızı bir ışık denenebilir belki bir başarıda elde edersiniz belkide odanızın ışığı bile rahatsız etmeyenilir bu konu tamamen sizin gözlemlerinize dayalı olacak gece karanlık olduğunda telefonunuz ekranından kırmızı ışık açın ve denyin stres oluyorlarmı aynı şekilde birde beyaz ışık ile deneyin stres oluyorlarmı diye belki beyaz ışığa bile tepki vermezler kim bilir deneyip görmelisiniz 😉
tamamdır deneyeceğim herkese teşekkürler keyifli hobiler