Kırmızı Asetat Kağıdı Hk;

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Merhabalar, izlediğim ve okuduğum kaynaklara göre karıncalar kırmızı rengi siyah renk olarak algılıyorlarmış. Bende bu sebepten dolayı kırmızı asetat kâğıdı kullanıyorum. Son zamanlarda çoğu kişinin çeşitli yerlerde kırmızı asetat kağıdının bir işe yaramadığını ve karıncaların kırmızıyı siyah algıladığı tezini yalanladığını görüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan herkesten cevap bekliyorum. Teşekkürler, saygılarımla.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Herkese sorduğum gibi size de sorayım. Okuduğunuz kaynağı yollar mısınız?

Dwis

Pupa
Üye
Bende şuana kadar hep kırmızı asetat kağıdıyla baktım kolonilerime hiçbir sorun gözlemlemedim asetat kağıdını çekince ışığa tepki veriyorlardı asetat varken sakin duruyorlardı.

Bir tek camponotus kraliçemde yaşadım asetat olsada gün ışığına çıkınca hareketleniyordu.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam hayvanlar ışığa adapte oluyor. Tamamen ışık altında yaşayan koloniler olabiliyor. Burda önemli olan kısım karıncalar ışıktan korkmuyor,hızlı ışık değişiminden korkarlar. Yani asetat kağıdının altında stres olmama sebebi içeriye geçirdiği ışık miktarına alışıyorlar. Ve asetat kağıdını çıkarınca stres olma sebebide daha fazla ışık girdiğindendir. Yani kırmızıyı görmüyorlar diye bir şey yok. Hatta hep karanlıkta olan bir koloniye bir anda asetat kağıdını geçirirseniz stres olduklarını görürsünüz.