Kilden formikaryum

Dwis

Pupa
Üye
Kilden formikaryum yapmayı düşünüyorum. Kil nemi geçirir mi, bir nem odası yapsam odacıklara nem gider mi? Nemlendirmeyi nasıl sağlarım? Olmadı bir delik açıp test tüpüyle nemlendirme yapacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

emiralp

Yumurta
Üye
Kil çok uygun olmayabilir onun yerine ahşap alçı ve tuğla tercih edebilirsiniz.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Nem odası kısmı çizimi nasıl ona bağlı hocam. Çünkü kil suda çözünebilir. Eğer merkez kısmına nem odası koyacaksanız belki kaçak falan olur ama alttan falan yaparsanız böyle mazgallı bir sistem olabilir. Ama denenebilir beğenmezseniz zaten direk transferde yaparsınız.
Sevgilerle ☺️

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
aradan uzun zaman geçmiş fakat genede yazmak istedim, kil bir süreden sonra sağlamlığını yitirip çözünebilir, ahşap formikaryumlarda da küf ve mantar riski olabiliyor, bana kalırsa ytong kullanarak yapmak en doğrusu ki elle yapacağınızdan dikkatli oymanızı öneririm, odacıkları kenarlara çok yakın yaparsanız karıncalarınız ytongu oyarak kaçabilir. bunun haricinde ytong nemlendirilmesi kolay bir malzemedir, ister ortadan ister alttan ister yanlardan nemlendirme kanalı oyun pek de fark etmez. tabi hobinin de gelişmesiyle birlikte artık bu tarz el yapımı formikaryumlar da eskide kaldı, yine de tamamen zevk meselesi.

Dwis

Pupa
Üye
aradan uzun zaman geçmiş fakat genede yazmak istedim, kil bir süreden sonra sağlamlığını yitirip çözünebilir, ahşap formikaryumlarda da küf ve mantar riski olabiliyor, bana kalırsa ytong kullanarak yapmak en doğrusu ki elle yapacağınızdan dikkatli oymanızı öneririm, odacıkları kenarlara çok yakın yaparsanız karıncalarınız ytongu oyarak kaçabilir. bunun haricinde ytong nemlendirilmesi kolay bir malzemedir, ister ortadan ister alttan ister yanlardan nemlendirme kanalı oyun pek de fark etmez. tabi hobinin de gelişmesiyle birlikte artık bu tarz el yapımı formikaryumlar da eskide kaldı, yine de tamamen zevk meselesi.
Teşekkür ederim ytong yapmak isterim ama yakınımda üst kısmı için cam temin edebileceğim bi yer yok o yüzden yapmıyordum ama bi kap içinde yapmayı denicem eğer ytong bulabilirsem sanırım satan bi yer görmüştüm.

KarıncalarVedoğa

Yumurta
Üye
Kil çok uygun olmayabilir onun yerine ahşap alçı ve tuğla tercih edebilirsiniz.
Ahşap önermiyorum çünkü çok fazla küf, mite, çürüme gibi olaylar yaşanıyor. Dertli bir malzeme.

Teşekkür ederim ytong yapmak isterim ama yakınımda üst kısmı için cam temin edebileceğim bi yer yok o yüzden yapmıyordum ama bi kap içinde yapmayı denicem eğer ytong bulabilirsem sanırım satan bi yer görmüştüm.
Cam bulamazsanız en kötü ihtimal olarak plastik şeffaf saklama kaplarını keserek kullanabilirsiniz.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
rica ederim, polisan veya başka inşaat malzemeleri satan dükkanlarda ytong bulabilirsiniz, cam yerine sert plastik kullanabilirsiniz fakat ne kadar güzel görünür bilemem.

mimases

Larva
Üye
Cam alternatifi olarak pleksi öneririm. Bulunduğunuz şehirde mutlaka pleksi lazer kesim yapan vardır. Ölçüleri söylerseniz keserler.

İyi forumlar.