Kesin olarak türü nedir? Acil lazım..

firstkarincam

Yumurta
Üye
IMG_1380.jpeg
IMG_1381.jpeg
Soru: kraliçe 2 haftadır elimde ve yumurtası az, dün enerji olsun diye şekerli su verdim. (İlk işçiye kadar verilmemeli yazıyor bazı yerlerde ama ben deneyimli olduğum için dikkatli besledim) şimdide elimde 1 adet karasinek ölüsü var verebilir miyim protein açısından?

anakin

Media
Üye
Elimde 2 lasisus 2 tetra var aynı zamanda, lasiusumun 9 adet pupası var suan. İlk işçiler yakın yani. Ben bu sineği birine takviye yapmak istiyorum hangisine yapmalıyım sizce?
Hangisinin işçisi varsa ona yap ama bence sinek kullanma kullanacaksan da en az 24 saat dondurarak kullan ki hastalık geçmesin.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 62337
Ekli dosyayı görüntüle 62338
Soru: kraliçe 2 haftadır elimde ve yumurtası az, dün enerji olsun diye şekerli su verdim. (İlk işçiye kadar verilmemeli yazıyor bazı yerlerde ama ben deneyimli olduğum için dikkatli besledim) şimdide elimde 1 adet karasinek ölüsü var verebilir miyim protein açısından?
Yani vermeye gerek yok ayrıca verilecekse şuan şekerli su verebilirsiniz ayrıca bulduğunuz sineği özellikle Şehirdeyseniz vermeyin büyük ihtimal ilaçlanmıştır bu sineği öldürmesede koloniye çok fazla zarar verebilir riske girmeye gerek yok.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Formica cinsi çok korkaktır. İlk işçi çıkana kadar açıp bakmayın bile.
Aslında korkak demek olmaz çok kolay Formicalar çok kolay strese girer strese girerlerse bir tür zehir, formik asit gibi birşey salgılar ve bu asit pamuktan dolayı atmosfere karışamaz, (belki karışır) bundan dolayı Kraliçe asitten dolayı ölebilir. Kraliçeyi sarsılmayacak karanlık bir yere koyunuz.

Mümkünse haftada 1 bakın.

Hocam birde larvamız var sanırım maksimum 3 haftaya kadar ilk işçinizi alabilirsiniz. (Bu süre daha kısa olabilir.)

MehmetMustafa

Larva
Üye
Formica rufibarbis. Hocam ben bunu ilk başladığımda bulmuştum çok kolay stres oluyor stres oluncada savunma odaklı Formik asit salgılıyor ama kaçacağı yer olmayınca kendisi ölüyor

firstkarincam

Yumurta
Üye
Aslında korkak demek olmaz çok kolay Formicalar çok kolay strese girer strese girerlerse bir tür zehir, formik asit gibi birşey salgılar ve bu asit pamuktan dolayı atmosfere karışamaz, (belki karışır) bundan dolayı Kraliçe asitten dolayı ölebilir. Kraliçeyi sarsılmayacak karanlık bir yere koyunuz.

Mümkünse haftada 1 bakın.

Hocam birde larvamız var sanırım maksimum 3 haftaya kadar ilk işçinizi alabilirsiniz. (Bu süre daha kısa olabilir.)
image.jpg
Pupamız var hocam :)

WradSX

Asker
Üye
Hocam Formica Rufibarbis türünden olduğunu düşünüyorum ama daha deneyimli arkadaşlarda yazacaktır.
Düzeltme yapayım hocam yukarıda da belirttim ama görmediniz sanırım. Formica rufibarbis hem türdür hemde tür grubudur. Bu fotoğraflardan türünü anlayamayız. Bu sebeple Formica Rufibarbis tür grubundan kraliçe deriz.

Buğra_UnLucy

Media
Üye

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Hocam eğer vermek istiyorsanız buzdolabında dondurun ardından oda sıcaklığında bırakın çözülsün parazit ve bakteriden arınmış olur.