Kertenkele bakmak istiyorum

Lethani

Yumurta
Üye
Merhaba şu an ben 15 yaşındayım. Zaten küçüklükten beri bakmak istiyordum fakat nerden başlayacağımı bilemiyorum. Sizinde bu konuda bilgili olduğunuzu bilerek bana önerilerde bulunur musunuz? Hangi tür başlangıç için iyidir? Biraz fikrim var ama garanti olsun. Nasıl bakmalıyım ve nasıl beslemeliyim? En son olarak bunları nerden temin edebilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

armagankaya

Majör
Üye
Merhaba şu an ben 15 yaşındayım. Zaten küçüklükten beri bakmak istiyordum fakat nerden başlayacağımı bilemiyorum. Sizinde bu konuda bilgili olduğunuzu bilerek bana önerilerde bulunur musunuz? Hangi tür başlangıç için iyidir? Biraz fikrim var ama garanti olsun. Nasıl bakmalıyım ve nasıl beslemeliyim? En son olarak bunları nerden temin edebilirim?
Hocam, kertenkeleden kastınız geckolar ise başlangıç için Leopard Gecko bakmanız size uygun olabilir. Hem dayanıklı bir türdür hem de bakımı oldukça kolaydır. Eğer bunu kastediyorsanız, gerekli bilgileri size aktarabilirim.

Hemitheconyx

Yumurta
Üye
Sorularınızın hepsinin cevapları hem bu forumda hem de başka kaynaklarda mevcut . Başlangıç türü diye önermem yanlış olur çünkü ilgi ve bilginiz varsa bir monitör kertenkelesi veya iguana olmadığı sürece her türlü sürüngene bakmakta zorlanmazsınız . Kilit bilgileri bilmeniz ve uygulamanız oldukça önemli işte bunlar sıcaklık , nem , canlının diyeti ve takviyeler , yaşam alanı vs. diye uzar bu liste ama dediğim gibi bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz . Bilmediğiniz veya cevabını bulamadığınız sorularınız olursa cevap vermeye çalışmaktan mutluluk duyarım .