Kerevit beslenme

YigitEfeBicer

Yumurta
Üye
Kerevit almak istiyorum elimde hazırda bir akvaryumda var 40 litrelik falan. Kerevitler çok tatlı duruyor hem de ucuz geldi fiyatı da ama ne yer bilmiyorum yem yediklerini gördüm birkaç forumda ama hepçil canlılarmış galiba canlı yem gerekli mi? canlı yem barındıramam ona göre almayı planlıyorum ayrıca akvaryum olarak 40 litre yeter mi? içine mağaralar dışında ne koymalıyım?

BerkBey

Nanitik
Üye
Kerevit almak istiyorum elimde hazırda bir akvaryumda var 40 litrelik falan. Kerevitler çok tatlı duruyor hem de ucuz geldi fiyatı da ama ne yer bilmiyorum yem yediklerini gördüm birkaç forumda ama hepçil canlılarmış galiba canlı yem gerekli mi? canlı yem barındıramam ona göre almayı planlıyorum ayrıca akvaryum olarak 40 litre yeter mi? içine mağaralar dışında ne koymalıyım?
Bahsettiğiniz kerevit muhtemelen kırmızı bataklık kerevitidir. Meksika cüce kereviti ise 40 litre yeter ancak kırmızı bataklık kereviti için sınır bir hacim. Genellikle 60-80 litre arası hacimler önerilir, dişi erkek olması boyut farkına sebep olacağından 20 litre fark var. Ancak 40 litrede de sıkı bir bakımla sağlıklı olabilir. Canlı yem gerekli ancak haftada bir ya da iki kez verilmeli, sebebi de aşırı hayvansal proteinin kabuk değişimlerinde sorun yaratmasıdır. Dibe çöken tablet yemler ana yem olabilir. Kalsiyum ve protein ihtiyacı için kaplumbağa yemleri kullanırsınız. Spirulina tablet, vatoz tabletleri, haşlanmış bezelye ve ıspanak gibi besinlerden verirsiniz. Sık sık yenmeyen yemleri almaya özen gösterin çünkü su kalitesini hemen bozacaklardır. Canlı yem olarak dondurulmuş kan kurdu gibi yemler ya da balık parçaları verebilirsiniz ama aşırıya kaçmayın. Mağara dışında bir şeye gerek yok, kum olup olmaması sizin tercihiniz. Kumu severler ancak temizlik açısından sade taban en iyisidir.