Oyle olmuyor maalesef, gün içinde sürekli yapıyor bunu, sadece uyurken de olmuyor.Kapıyı kapatıp başka odaya alıp o kapıyı da kapatın...???
Hocam genelde bu davranış içgüdüsel olarak sevgi ve bağlılık göstergesidir bazen sizi temizlemek için de yapabilir. Ama sık ve takıntılı bir şekilde bu davranışı gösteriyorsa bi veterinere gitmekte fayda var davranış bozukluğu v.s de olabilir. Yavru bir kediyse ama ileride düzeleceğini düşünüyorum. Uykunuzda yapma sebeplerinden biri geceleri kedigillerin daha aktif olmasıdır. Genelde geceleri uyanık olan kediler sizi de bir kedi olarak gördüğü için hareket etmemenizi ölüm olarak algılayarak dürtüsel olarak kontrol ediyor olabilir.Kedim sürekli beni yalıyor, gece uyurken bile sürekli yapıyor bunu, yapmasından artık rahatsız oluyorum fakat bunu nasıl durduracağımı bilmiyorum acaba ne yapmalıyım?
Tavsiyeniz için çok teşekkürler. Sizi temizlemek için diyince biraz bozuldum ama sağolun 😁Hocam genelde bu davranış içgüdüsel olarak sevgi ve bağlılık göstergesidir bazen sizi temizlemek için de yapabilir. Ama sık ve takıntılı bir şekilde bu davranışı gösteriyorsa bi veterinere gitmekte fayda var davranış bozukluğu v.s de olabilir. Yavru bir kediyse ama ileride düzeleceğini düşünüyorum. Uykunuzda yapma sebeplerinden biri geceleri kedigillerin daha aktif olmasıdır. Genelde geceleri uyanık olan kediler sizi de bir kedi olarak gördüğü için hareket etmemenizi ölüm olarak algılayarak dürtüsel olarak kontrol ediyor olabilir.
Yaladığı yerlere sirke sürün. Tadını sevmezler…Oyle olmuyor maalesef, gün içinde sürekli yapıyor bunu, sadece uyurken de olmuyor.