Kedi Balığı ve Köpekbalığı

ardatunes

Yumurta
Üye
Bugün akvaryum yapmak istedim yıllar sonra. Bu ikisini aldım ama nasıl bakılır bilmiyorum bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Ayrıca tatlı su balıkları mı bilmiyorum.

Yem olarak bunu aldım idarelik image.jpg

Daha net görmeniz için
image.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_7013.jpeg
    IMG_7013.jpeg
    25 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_7012.jpeg
    IMG_7012.jpeg
    28.2 KB · Görüntüleme: 15
  • image.jpg
    image.jpg
    38.9 KB · Görüntüleme: 10

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
keşke araştırma yapmadan canlıları almasaydınız... Görseldeki canlılardan biri odunsu kedi balığı diğeri ise benekli kedi balığı. Gerçekten büyük boylara ulaşabilen canlılar oldukları için yüksek litrelerde sağlam bir filtrasyon ile bakılmaları gerek. Fotoğraftan şunları rahatça söyleyebilirim ki kullandığınız yem ve akvaryum bu canlılara uygun değil.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Öncelikle köpekbalığı dediğiniz tür de bir kedi balığı türü ismini tam hatırlayamadım. Akvaryumunuz kaç lt? Bu türler özellikle de benekli kedi balığı minimum 600-700lt isteyen bir türdür çok çok hızlı büyür ve akvaryumu çok fazla kirletirler. Yanındaki diğer balıkla birlikte minimum 800lt ideal 1,5-2 ton bir akvaryum gereklidir.

@omerfaruk_ diğer balığın türünü söylemiş. Kolombiya kedi balığı olarak da geçiyor. O da benekli kedi balığı gibi hızlı büyeyen ve 70-80cmlere kadar ulaşabilen bir tür.

ardatunes

Yumurta
Üye
Öncelikle köpekbalığı dediğiniz tür de bir kedi balığı türü ismini tam hatırlayamadım. Akvaryumunuz kaç lt? Bu türler özellikle de benekli kedi balığı minimum 600-700lt isteyen bir türdür çok çok hızlı büyür ve akvaryumu çok fazla kirletirler. Yanındaki diğer balıkla birlikte minimum 800lt ideal 1,5-2 ton bir akvaryum gereklidir.

@omerfaruk_ diğer balığın türünü söylemiş. Kolombiya kedi balığı olarak da geçiyor. O da benekli kedi balığı gibi hızlı büyeyen ve 70-80cmlere kadar ulaşabilen bir tür.
En kısa sürede yeni bir akvaryum alacağım. Kaç derece su ideal bilmiyorum ama su şuan 27-28 derece ikiside hareketsiz duruyor. Benekli olanın kafasında da nokta şeklinde kan var.

Akvaryum bu şekilde kaç litre bilmiyorum ama tahmini 20-25 litre vardırimage.jpg

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 5

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bu tarz canlıları tonluk akvaryum yapabilecek imkanınız yoksa beslenmesini önermiyorum, verilebilecek başka bir tavsiye yok. Bir canlı almadan önce de bakım koşullarını iyice araştırmanız lazım, ortamını öncesinde hazırlamanız lazım. Hobiniz bir can üzerine sonuçta. Bekleme moduna alayım da nasıl besleneceğini öğrenince beslerim gibi bir durum söz konusu değil.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
En kısa sürede yeni bir akvaryum alacağım. Kaç derece su ideal bilmiyorum ama su şuan 27-28 derece ikiside hareketsiz duruyor. Benekli olanın kafasında da nokta şeklinde kan var.

Akvaryum bu şekilde kaç litre bilmiyorum ama tahmini 20-25 litre vardırEkli dosyayı görüntüle 40817
Ben 20-25lt de lepistes beslenmesini bile önermiyorum o hacimde ancak tek 1 betta ya da karides akvaryumu tavsiye edebilirim. Hareketsizlikleri muhtemelen hacim yetersizliğindendir. Lütfen büyük akvaryum olarak 100-200lt bir şey almayın çünkü o da kurtarmaz. En az 1 ton (1000lt) bir akvaryum ve çok sağlam bir filtrasyon sağlayamayacaksanız lütfen canlıları aldığınız yere geri teslim edin.

Kan lekesi muhtemelen düşük hacimde alan kavgası yaptıkları için olmuştur.

ardatunes

Yumurta
Üye
Ben 20-25lt de lepistes beslenmesini bile önermiyorum o hacimde ancak tek 1 betta ya da karides akvaryumu tavsiye edebilirim. Hareketsizlikleri muhtemelen hacim yetersizliğindendir. Lütfen büyük akvaryum olarak 100-200lt bir şey almayın çünkü o da kurtarmaz. En az 1 ton (1000lt) bir akvaryum ve çok sağlam bir filtrasyon sağlayamayacaksanız lütfen canlıları aldığınız yere geri teslim edin.

Kan lekesi muhtemelen düşük hacimde alan kavgası yaptıkları için olmuş
İkisini de aldığım yere geri verdim onun yerine Cikletle değiştirdim.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
İkisini de aldığım yere geri verdim onun yerine Cikletle değiştirdim.
dostum o lt'de cikletde olmaz. cikletin envayi çeşit türü var en küçük chiclidler cüce amerikanlar için bile minimum 80lt hacim gerekli. Kaldıki aldığın türler çok yüksek ihtimalle minimum 250-300lt hacim isteyen türlerdendir diye düşünüyorum. Lütfen araştırma yapmadan canlı almayı bırak elindeki akvaryumda sadece betta ve karides ideal olarak beslenebilir. Tavsiye etmesemde iyi bir şelale filtre ve biraz bitki ile 5li grup şeklinde küçük tetra türleri ya da lepistes alabilirsin. Ama dediğim gibi tavsiye ettiğim bir şey değil.

ardatunes

Yumurta
Üye
dostum o lt'de cikletde olmaz. cikletin envayi çeşit türü var en küçük chiclidler cüce amerikanlar için bile minimum 80lt hacim gerekli. Kaldıki aldığın türler çok yüksek ihtimalle minimum 250-300lt hacim isteyen türlerdendir diye düşünüyorum. Lütfen araştırma yapmadan canlı almayı bırak elindeki akvaryumda sadece betta ve karides ideal olarak beslenebilir. Tavsiye etmesemde iyi bir şelale filtre ve biraz bitki ile 5li grup şeklinde küçük tetra türleri ya da lepistes alabilirsin. Ama dediğim gibi tavsiye ettiğim bir şey değil.
Alt katta kullanılmayan 1tonluk akvaryum var ona geçiricem tavsiyen için teşekkür ederim.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Alt katta kullanılmayan 1tonluk akvaryum var ona geçiricem tavsiyen için teşekkür ederim.
Canlıları akvaryumu kurup bakteriyel döngüyü oturttuktan sonra alman daha doğru olurdu. Bence hala iade edebiliyorsan et canlıları. Akvaryum için uygun filtrasyonu sağladıktan sonra bir bakteri kültürü ile döngüyü 10-14 güne oturtursun o zaman eklersin canlıları.