En kısa sürede yeni bir akvaryum alacağım. Kaç derece su ideal bilmiyorum ama su şuan 27-28 derece ikiside hareketsiz duruyor. Benekli olanın kafasında da nokta şeklinde kan var.Öncelikle köpekbalığı dediğiniz tür de bir kedi balığı türü ismini tam hatırlayamadım. Akvaryumunuz kaç lt? Bu türler özellikle de benekli kedi balığı minimum 600-700lt isteyen bir türdür çok çok hızlı büyür ve akvaryumu çok fazla kirletirler. Yanındaki diğer balıkla birlikte minimum 800lt ideal 1,5-2 ton bir akvaryum gereklidir.
@omerfaruk_ diğer balığın türünü söylemiş. Kolombiya kedi balığı olarak da geçiyor. O da benekli kedi balığı gibi hızlı büyeyen ve 70-80cmlere kadar ulaşabilen bir tür.
Ben 20-25lt de lepistes beslenmesini bile önermiyorum o hacimde ancak tek 1 betta ya da karides akvaryumu tavsiye edebilirim. Hareketsizlikleri muhtemelen hacim yetersizliğindendir. Lütfen büyük akvaryum olarak 100-200lt bir şey almayın çünkü o da kurtarmaz. En az 1 ton (1000lt) bir akvaryum ve çok sağlam bir filtrasyon sağlayamayacaksanız lütfen canlıları aldığınız yere geri teslim edin.En kısa sürede yeni bir akvaryum alacağım. Kaç derece su ideal bilmiyorum ama su şuan 27-28 derece ikiside hareketsiz duruyor. Benekli olanın kafasında da nokta şeklinde kan var.
Akvaryum bu şekilde kaç litre bilmiyorum ama tahmini 20-25 litre vardırEkli dosyayı görüntüle 40817
İkisini de aldığım yere geri verdim onun yerine Cikletle değiştirdim.Ben 20-25lt de lepistes beslenmesini bile önermiyorum o hacimde ancak tek 1 betta ya da karides akvaryumu tavsiye edebilirim. Hareketsizlikleri muhtemelen hacim yetersizliğindendir. Lütfen büyük akvaryum olarak 100-200lt bir şey almayın çünkü o da kurtarmaz. En az 1 ton (1000lt) bir akvaryum ve çok sağlam bir filtrasyon sağlayamayacaksanız lütfen canlıları aldığınız yere geri teslim edin.
Kan lekesi muhtemelen düşük hacimde alan kavgası yaptıkları için olmuş
dostum o lt'de cikletde olmaz. cikletin envayi çeşit türü var en küçük chiclidler cüce amerikanlar için bile minimum 80lt hacim gerekli. Kaldıki aldığın türler çok yüksek ihtimalle minimum 250-300lt hacim isteyen türlerdendir diye düşünüyorum. Lütfen araştırma yapmadan canlı almayı bırak elindeki akvaryumda sadece betta ve karides ideal olarak beslenebilir. Tavsiye etmesemde iyi bir şelale filtre ve biraz bitki ile 5li grup şeklinde küçük tetra türleri ya da lepistes alabilirsin. Ama dediğim gibi tavsiye ettiğim bir şey değil.İkisini de aldığım yere geri verdim onun yerine Cikletle değiştirdim.
Alt katta kullanılmayan 1tonluk akvaryum var ona geçiricem tavsiyen için teşekkür ederim.dostum o lt'de cikletde olmaz. cikletin envayi çeşit türü var en küçük chiclidler cüce amerikanlar için bile minimum 80lt hacim gerekli. Kaldıki aldığın türler çok yüksek ihtimalle minimum 250-300lt hacim isteyen türlerdendir diye düşünüyorum. Lütfen araştırma yapmadan canlı almayı bırak elindeki akvaryumda sadece betta ve karides ideal olarak beslenebilir. Tavsiye etmesemde iyi bir şelale filtre ve biraz bitki ile 5li grup şeklinde küçük tetra türleri ya da lepistes alabilirsin. Ama dediğim gibi tavsiye ettiğim bir şey değil.
Canlıları akvaryumu kurup bakteriyel döngüyü oturttuktan sonra alman daha doğru olurdu. Bence hala iade edebiliyorsan et canlıları. Akvaryum için uygun filtrasyonu sağladıktan sonra bir bakteri kültürü ile döngüyü 10-14 güne oturtursun o zaman eklersin canlıları.Alt katta kullanılmayan 1tonluk akvaryum var ona geçiricem tavsiyen için teşekkür ederim.