20-30 kraliçeyi ne yapacaksın hocam?Arkdaşlar 2 3 gündür kayseride büyük uçuşlar oluyor fırsatı kaçırmayın ben 20 30 tane topladım yüzlerfe kraliçe vardı mükemmel bir gün.
Arkadaşlarıma veriyorum, isteyen olursa satıyorum.20-30 kraliçeyi ne yapacaksın hocam?
Ben kayserideyim aramaya cikicam bulamazsam satabilir misinArkadaşlarıma veriyorum, isteyen olursa satıyorum.
Forumda satış yasak.Ben kayserideyim aramaya cikicam bulamazsam satabilir misin
Amaçları keyif değil para almak zaten.Hobiyi ticarete dökmeyin arkadaşlar emin olun keyif almamaya başlarsınız
Çok biliyonAmaçları keyif değil para almak zaten.
Çok biliyon
Bana kalsa forumda barınabileceğin maksimum süre 1 dakika o da kayıt olurken.Çok biliyon
Bütün karıncalarımı sattığımı kim söylediEn azından eline geçen bütün kraliçeleri alıp satacak kadar bilgisiz değil
O yüzden sana kalmıyor zatenBana kalsa forumda barınabileceğin maksimum süre 1 dakika o da kayıt olurken.
Katılıyorum.böyle arkadaşların bence de forumdan uzaklaştırılması gerekiyor, yazım ve imla kuralları, saygı kuralları ve bu forumun kurallarını bilmeyen kişilerin forumu lekelediği, konu kalabalığı ve mesaj kirliliği yarattığını düşünüyorum
Peki kankaBöyle insanlar doğanın dengesini bozuyor, 30 kraliçe almak ne birde kendisini ,Sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren Allah'ın yeryüzündeki gölgesi, Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Karaman'ın ve Rum'un ve Dulkadir Vilayeti'nin ve Diyarbakır'ın ve Azerbaycan'ın Acem'in ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke'nin ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve daha nice memleketlerin ki, yüce atalarımızın ezici kuvvetleriyle fethettikleri ve benim dâhi ateş saçan zafer kılıcımla fetheylediğim nice diyarın sultanı ve padişahı Sultan Bayezıd Hân'ın torunu, Sultan Selim Hân'ın oğlu, Sultan Süleyman Hân zannediyor
Ağzına sağlık, sonunda mantıklı düşünebilen cevap vermeye değer birisi, teşekkürler.Linç kültürü diye yorumladım. Arkadaşlar 30 tane Messor kraliçesi toplamak dünyanın sonuymuş gibi tepki vermişsiniz. Cinse göre değişir bu, bazı cinsler için 15 tane bile çok fazla. Mesela Lasius, Solenopsis gibi cinslerden 200 tane kraliçe bile alsanız neredeyse hiç zararı olmaz. Bu cinsler yüz binlerce uçuyor. Bir Lasius kolonisi 15-25 sene yaşıyor. İkinci üçüncü senesinden sonra her uçuş sezonu 1-10 kez binlerce kraliçeyle uçuş yapıyor. Ve bunu her sene yapıyor. Gidin 200 kraliçe toplayın demiyorum😅, ama durum abartıldığı gibi değil. Eğer 30 tane kraliçeden doğanın dengesi bozulsaydı şu an İspanya'da, Hollanda'da, Almanya'da, İngiltere'de karınca kalmazdı. Tam 15 senedir İspanya'da her sene on binlerce Messor barbarus kraliçesi yakalanıyor. Ben tabii ki on binlerce Messor barbarus kraliçesi yakalanıp satılmasını desteklemiyorum, ama abarttığınız kadar büyük bir durum değil. Bir kişi 50 tane Messor kraliçesi toplarsa neredeyse hiçbir zarar vermez. Ağaçların kesilmesi, ormanların yanması, ilaçlanma gibi olaylar varken topladığınız 30 tane Messor kraliçesinin ya da 100 tane Lasius kraliçesinin hiçbir etkisi olmaz.
O tepkiyi vermediğimizde farklı forumlarda neler olduğunu gördüm, hatta tepkiyi verdiğim halde oldu. Önemli olan miktarı değil, ne için alındığı. Karşı çıktığımız da bu zaten. Satılmak için alınıyorsa 5 taneye de karşı çıkarım, sayısı umurumda bile değil. Bilimsel amaçlarla, deney yapmak için 50 tane alıyorsa sesimi bile çıkarmam. Konu çok basit. Doğadaki canlılar kimsenin bir malı değil, ticareti yapılamaz.Linç kültürü diye yorumladım. Arkadaşlar 30 tane Messor kraliçesi toplamak dünyanın sonuymuş gibi tepki vermişsiniz. Cinse göre değişir bu, bazı cinsler için 15 tane bile çok fazla. Mesela Lasius, Solenopsis gibi cinslerden 200 tane kraliçe bile alsanız neredeyse hiç zararı olmaz. Bu cinsler yüz binlerce uçuyor. Bir Lasius kolonisi 15-25 sene yaşıyor. İkinci üçüncü senesinden sonra her uçuş sezonu 1-10 kez binlerce kraliçeyle uçuş yapıyor. Ve bunu her sene yapıyor. Gidin 200 kraliçe toplayın demiyorum😅, ama durum abartıldığı gibi değil. Eğer 30 tane kraliçeden doğanın dengesi bozulsaydı şu an İspanya'da, Hollanda'da, Almanya'da, İngiltere'de karınca kalmazdı. Tam 15 senedir İspanya'da her sene on binlerce Messor barbarus kraliçesi yakalanıyor. Ben tabii ki on binlerce Messor barbarus kraliçesi yakalanıp satılmasını desteklemiyorum, ama abarttığınız kadar büyük bir durum değil. Bir kişi 50 tane Messor kraliçesi toplarsa neredeyse hiçbir zarar vermez. Ağaçların kesilmesi, ormanların yanması, ilaçlanma gibi olaylar varken topladığınız 30 tane Messor kraliçesinin ya da 100 tane Lasius kraliçesinin hiçbir etkisi olmaz.
Kardeşim bana 1 tane satabilir misinArkdaşlar 2 3 gündür kayseride büyük uçuşlar oluyor fırsatı kaçırmayın ben 20 30 tane topladım yüzlerfe kraliçe vardı mükemmel bir gün.