Kaynak doğru mu?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Kıbrıs'taki türler hakkında böyle bir kaynak buldum erkek işci doğuran,kan emen, mantar yetiştiren,trap jaw karınca türleri var burda
Bu kaynak doğru mu bu türlerin Akdeniz bölgesinde bulunma ihtimali var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Antquenn

Larva
Üye
Kıbrıs'taki türler hakkında böyle bir kaynak buldum erkek işci doğuran,kan emen, mantar yetiştiren,trap jaw karınca türleri var burda
Kıbrıs'ta varsa muhtemelen ya milyonlarca yıldır oradadır ya da Akdeniz'de oraya gelmişlerdir gemi veya uçakla. Kaynak doğru müdür bilmem ama kendi bilgilerini aldıkları yerleri genellikle yazarlar yazmazlarsa kaynakçası olan yerleri tercih edin

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
google scolerdan makaleler aramanız daha yardımcı olur bu konuda bu sitede gördüğüm kadarıyla max cins seviyesinde birkaçınca tür vererek yazmışlar kaynak da göremedim

Emir123

Media
Üye
Birisi salmadı ise olması muhtemel değil, akdenizde öyle bir tür yok, kıbrıs akdeniz bölgesinden ayrıldığından beri de evrimleşceklerini sanmam.

Emir123

Media
Üye
Kıbrısta kayıtlı olmayan baya tür var, Mersinde dorylus ve paratrechina bulundu, Bolkar dağlarında ve yenişehir ilçesinde kıbrısta olması çok muhtemel.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Kıbrısta kayıtlı olmayan baya tür var, Mersinde dorylus ve paratrechina bulundu, Bolkar dağlarında ve yenişehir ilçesinde kıbrısta olması çok muhtemel.

Paratrechina Kıbrıs'ta bulunuyormuş.Zaten Kıbrıs ile Mersin'in iklimi çok benziyor.Diğer egzotik cinslerinde olabileceğini düşünüyorum çünkü types of Cyprus kaynağında
ki çoğu türü gördüm burda.Kıbrısın eskiden madencilik,ticaret yeri ve akdenizin limanı olduğu dolayısıyla sürekli Kıbrıs'a diğer ülkelerden gemi geliyordu.Gemilerden çok cins gelmiştir küçük bir yer olduğundan yayılmışlardır.
Bu cinslerin böyle bir iklimde yaşayabilmesi mümkün mü?