Karma Akvaryumda Besleme.

EbubekirKa

Yumurta
Üye
Merhaba dün yeni 100x50x40h bitkili bir akvaryum kurdum. İçerisine canlı olarak 15 rasbora, 15 neon tetra, 10 similis cory, 5 otocinculus ve 10 tane nerite salyangozu eklemeyi düşünüyorum. Hem cory ve vatoz gibi dipte beslenen hemde rasbora ve tetralar gibi suyun üst kesimlerinde beslenen canlılar olacağı için yemleri nasıl vermeliyim bilmiyorum. Suyu çok kirletmemek için az miktarda yemleme yapacağım için dipteki canlılara yem kalacağını düşünmüyorum. Sorularım;

1) Dip Yemi kullanmayı düşünüyorum fakat dip yemini cory ve vatozlardan önce tetralar bitirir mi?

2) Her gün normal yemleme yapacağım. Buna ek olarak her gün dip yemi de vermek fazla mı olur? Ne sıklıkla dip yemi vermeliyim?

3) dip yemini normal tetralara verdiğim yemi ne zaman veriyorsam o esnada mı vermeliyim yoksa aralarında saat ya da gün olarak boşluk olmalı mı?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bu kadar detaya takılmanıza gerek yok. Otocinculus ve neriteler zaten her türlü yiyecek bir şeyler bulurlar, Corydoraslar için de isterseniz Dip yemi verebilirsiniz ama bence diğer balıklara verdiğinden biraz fazla atarsan corydoraslara da yeter diye düşünüyorum.