Karıncılarım yumurtlamıyor?

hpexti

Yumurta
Üye
Yaklaşık 4 buçuk ay önce bulduğum messor kraliçeler. Hepsini farklı zaman aralıklarında buldum birisi 3´lü üçü 2`li bir tanede 1 adet kraliçeli kolonilerim var. Bundan yaklaşık 2 ay önce yumurtlamadıkları için kış uykusuna yatırdım. 1 ay kış uykusundan sonra karıncaları kaldırdım, kaldırdıktan 18 gün sonra hala yumurta vermediler. Özelikle onlara çok bakmıyorum strese girmesinler diye ama neden yumurtlamıyorlar anlamıyorum?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Adz94

Pupa
Üye
Yaklaşık 4 buçuk ay önce bulduğum mesor kraliçeler.Hepsini farklı zaman arlıklarında buldum birisi 3 ´lü üçü 2`li biri tanede 1 adet kraliçeli kolonilerim var bundan yaklaşık 2 ay önce yumurtlamdıkları için kış uykusuna yatırdım 1 ay kış uykusundan sonra karıncalrı kaldırdım,kaldırdıktan 18 gün sonra hala yumurta vermediler özelikle onlar çok bakmıyorum strese girmesinler diye ama neden yumrtlamıyorlar anlmıyorum?
Döllenmemiş veya streste olabilirler, beklemek dışında bir çareniz yok maalesef.

hpexti

Yumurta
Üye
Döllenmemiş ve ya streste olabilirler, beklemek dışında bir çareniz yok malesef.
Teşekkürler, un kurdu-şekerli su vermem gerekir mi peki yoksa yumurtladıktan sonra mı vereyim?

kenan1dogru

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde formikaryum sipariş etmiştim ve yanında bir kraliçe karınca gönderdiler karınca geleli 3 ay oldu ve hala yumurtalamdı nedeni bilen var mı?

pegasuZX

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde formikaryum sipariş etmiştim ve yanında bir kraliçe karınca gönderdiler karınca geleli 3 ay oldu ve hala yumurtalamdı nedeni bilen varmı
Kış uykusuna yatır. Sonbahar kraliçeleri kış uykusuna yatmadan yumurtlamazlar.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde formikaryum sipariş etmiştim ve yanında bir kraliçe karınca gönderdiler karınca geleli 3 ay oldu ve hala yumurtalamdı nedeni bilen varmı
Soğuk aylarda yumurtlamanın en genel ve kuvvetli sebeplerinden bir tanesi enerji eksikliğidir. Bu tarz durumlarda yapmanız gereken kraliçeyi kış uykusuna yatırmaktır. Kış uykusuna yatırmanız da yetmez, yeterince sürede yatırmanız hayatidir. Kraliçeyi kış uykusuna yatırınız. Cinsine göre ne kadar süre kış uykusuna yatırmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

fethiemir

Yumurta
Üye
Yaklaşık 4 buçuk ay önce bulduğum mesor kraliçeler.Hepsini farklı zaman arlıklarında buldum birisi 3 ´lü üçü 2`li biri tanede 1 adet kraliçeli kolonilerim var bundan yaklaşık 2 ay önce yumurtlamdıkları için kış uykusuna yatırdım 1 ay kış uykusundan sonra karıncalrı kaldırdım,kaldırdıktan 18 gün sonra hala yumurta vermediler özelikle onlar çok bakmıyorum strese girmesinler diye ama neden yumrtlamıyorlar anlmıyorum
1 ay kısa olmuş, en az 2 ay yatırman daha iyi olurdu. Kış uykusundan sonra besleyip daha sıcak bir yere koymanda fayda var. Benim messor kaloriferin altında duruyor ve yumurtladıktan 50 gün sonra 4. işçi çıktı şuan.

Ephwe

Yumurta
Üye
1 ay kısa olmuş, en az 2 ay yatirman daha iyi olurdu. Kış uykusundan sonra besleyip daha sıcak bir yere koymanda fayda var. Benim messor kaloriferin altında duruyor ve yumurtladiktan 50 gün sonra 4. İşçi çıktı şuan
Hocam ben messorumu 1.5 ay yatırdım yaklaşık 15 gün falan hiç bakmadım sıcaklık durumu da iyi ancak hala yumurtlamadı sizce ne yapmalıyım?

fethiemir

Yumurta
Üye
Hocam ben messorumu 1.5 ay yatırdım yaklaşık 15 gün falan hiç bakmadım sıcaklık m durumu da iyi ancak hala yumurutlamadı sizce ne yapmalıyım
Kış uykusu yetersiz gelmiş olabilir, en az 2 ay öneriyorlar. Şuan en kötü ihtimal döllenmemiş olması, fakat o ihtimale gelene kadar birçok seçenek var.

Ephwe

Yumurta
Üye
Kış uykusu yetersiz gelmiş olabilir, en az 2 ay öneriyorlar. Şuan en kötü ihtimal döllenmemis olmasi, fakat o ihtimale gelene kadar birçok seçenek var
Hocam 1 tanesini yeni aldım diğer 2'si de daha önceden yumurtlayan kraliçeler. Döllenmemiş olması imkansız ama sanırım bu sabah 2si de yumurtlamış şekildeler.