Messor structor türü karınca kolonisine un kurdunu canlı mı vermeliyim yoksa öldürüp mü vermeliyim?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Canlı olarak verirseniz (outworldde yapılmalı) koloninizde majorlar daha fazla üretilecektir.Messor structor türü karınca kolonisine un kurdunu canlı mı vermeliyim yoksa öldürüp mü vermeliyim?
benimkiler ölü yemiyoCanlı olarak verirseniz (outworldde yapılmalı) koloninizde majorlar daha fazla üretilecektir.
Ama bunu her zaman değil birkaç haftada bir yapmalısınız. Normalde öldürerek verirseniz daha iyi olacaktır. Test tüpünde bakıyorsanız yine öldürerek vermelisiniz.
Koloni popülasyonu hakkında bilgi verir misiniz?Messor structor türü karınca kolonisine un kurdunu canlı mı vermeliyim yoksa öldürüp mü vermeliyim?
Kusura bakmayın anca yazabildim 12 tane işçim var 20+ yumurta varKoloni popülasyonu hakkında bilgi verir misiniz?
Bence koloni60-70 işçi altındaysa öldürün üstündeyse denenebilir ama ben her zaman öldürüp bölüp verme taraftarıyım.Messor structor türü karınca kolonisine un kurdunu canlı mı vermeliyim yoksa öldürüp mü vermeliyim?
Çok teşekkür ederim ☺️Canlı olarak verirseniz (outworldde yapılmalı) koloninizde majorlar daha fazla üretilecektir.
Ama bunu her zaman değil birkaç haftada bir yapmalısınız. Normalde öldürerek verirseniz daha iyi olacaktır. Test tüpünde bakıyorsanız yine öldürerek vermelisiniz.
Teşekkürler 🙏Bence koloni60-70 işçi altındaysa öldürün üstündeyse denenebilir ama ben her zaman öldürüp bölüp verme taraftarıyım.
Öldürüp verin o zaman.Kusura bakmayın anca yazabildim 12 tane işçim var 20+ yumurta var
Tamamdır sağolunÖldürüp ver o zaman.
Hocam konuyla ilgisi yok ama structor olduğunu kim söyledi?Messor structor türü karınca kolonisine un kurdunu canlı mı vermeliyim yoksa öldürüp mü vermeliyim?
Kendim ayırt edebildimHocam konuyla ilgisi yok ama structor olduğunu kim söyledi?
İlk olarak messor cinsinin tür tespitini çıplak göz ya da normal bir fotoğrafla yapmak imkansızdır. İkinci olarak ise mikroskop ile çekilmiş fotoğraflar olsa bile biz, hobiciler, messor cinsinin tür tespitini yapamayız.Kendim ayırt edebildim
Hem aldığım yerde ekstra bilgilendirme yapıldıHocam konuyla ilgisi yok ama structor olduğunu kim söyledi?
Ama barbarus lara göre bir boyut farkı varİlk olarak messor cinsinin tür tespitini çıplak göz ya da normal bir fotoğrafla yapmak imkansızdır. İkinci olarak ise mikroskop ile çekilmiş fotoğraflar olsa bile biz, hobiciler, messor cinsinin tür tespitini yapamayız.
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de onun tür tespitini yapabilecek 2 kişi var, aldığın yerlerin verdiği tür bilgilerine güvenme.Hem aldığım yerde ekstra bilgilendirme yapıldı
Anladım teşekkürlerBildiğim kadarıyla Türkiye'de onun tür tespitini yapabilecek 2 kişi var, aldığın yerlerin verdiği tür bilgilerine güvenme.
Hocam barbarus Türkiye'de kayıtlı bir tür değil zaten kayıtlı olsa bile Türkiye'de sadece barbarus ve structor olmak üzere 2 tür yok çok daha fazlası var anlık olarak Türkiye'de kayıtlı 30 dan fazla messor türü var bildiğim kadarıyla.Hem aldığım yerde ekstra bilgilendirme yapıldı
Ama barbarus lara göre bir boyut farkı var
Öldürüp verin.Messor structor türü karınca kolonisine un kurdunu canlı mı vermeliyim yoksa öldürüp mü vermeliyim?
Yanlış bir bilgi efendim, majör üretimini tetiklemek veya artırmak için yapabileceğiniz tek şey proteini daha fazla vermek. Canlı yem majörü tetikler deniliyor fakat yanlış. Sadece stres yaratıp gelişimi yavaşlatır. Zaten neden doğru olsun ki, majör korunma amacıyla üretilen bir kast değil, majörler savaşta son çare saldırırlar çünkü bir majör ölümü koloniyi çok geriye çeker.Canlı olarak verirseniz (outworldde yapılmalı) koloninizde majorlar daha fazla üretilecektir.
Verdiğiniz yemden sıkılmışlardır muhtemelen. Farklı besinler deneyin. Yeni canlı yem çeşitleri kullanın.benimkiler ölü yemiyo
Messor türleri sanıldığı gibi siyahsa structor kırmızı kafaysa barbarus diye ayrılmıyor. Barbarus Türkiyede bulunan bir tür bile değil.Kendim ayırt edebildim
Eğer 1cm civarı bir kraliçeyse ihtimalleri düşüremem fakat 6 seçenek falan olması lazım tahminimce. 15-18mm arası bir boyu varsa orientalis, mcarthuri gibi bir türdür. Dediğim gibi kraliçeden anlamak imkan dışı.Ama barbarus lara göre bir boyut farkı var
Fiyuuu, nereden başlasam...
Öldürüp verin.
Yanlış bir bilgi efendim, majör üretimini tetiklemek veya artırmak için yapabileceğiniz tek şey proteini daha fazla vermek. Canlı yem majörü tetikler deniliyor fakat yanlış. Sadece stres yaratıp gelişimi yavaşlatır. Zaten neden doğru olsun ki, majör korunma amacıyla üretilen bir kast değil, majörler savaşta son çare saldırırlar çünkü bir majör ölümü koloniyi çok geriye çeker.
Majörler iş gücünü artırmak içindir; yük taşır, tohum kırar, iş yaparlar.
Askerler koruma için üretilir fakat yine canlı halde canlı yem vermenin askeri daha çabuk veya daha yoğun ürettirdiğine dair bir kanıt bulunmuyor.
Verdiğiniz yemden sıkılmışlardır muhtemelen. Farklı besinler deneyin. Yeni canlı yem çeşitleri kullanın.
Messor türleri sanıldığı gibi siyahsa structor kırmızı kafaysa barbarus diye ayrılmıyor. Barbarus Türkiyede bulunan bir tür bile değil.
Ayrıca structor her ne kadar yaygın olsa da aynı görünen hemen hemen 8-9 messor türü var.
Gidin Google'a "Messor ponticus" yazın. Bulsanız structor dersiniz muhtemelen. Aklıma bu tür geldi diye bunu diyorum yoksa ülkede 20den fazla kraliçesi siyah tür var.
Bu tatil boyunca tür ayrımını foruma bayağı anlatacak gibiyim.
Dilimde kürk çıktı artık. Tür ayrımı, "basit" sıfatını toka niyetine takar. Ülkede 2 türü olan cinslerde bile o iki türü ayırmak işkence olabiliyor. Hele kraliçelerde yeterli fotoğraf ve kaynak da yok. İşçilerin de pek muazzam bollukta kaynağa sahip olduğunu söyleyemem. Ama deniyoruz bir şeyler.
İşin özü, bilmiyorsanız bilmiyorum deyin, biliyorsanız bana da anlatın nasıl olduğunu, ihtiyacım oluyor.
Eğer 1cm civarı bir kraliçeyse ihtimalleri düşüremem fakat 6 seçenek falan olması lazım tahminimce. 15-18mm arası bir boyu varsa orientalis, mcarthuri gibi bir türdür. Dediğim gibi kraliçeden anlamak imkan dışı.
Daha önce doğru sanılan şeyler zamanla yanlışlanabiliyor "net doğruya ulaşana dek elimizde ki en iyi seçenek bu" benzeri bir şey.☺️o zaman bu videoda anlatılanlar yanlış öyle mi?
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Karınca Çiftliğim youtube kanalındaki bilgilerin pek azı doğru. Kaynak olarak mutlak bir doğrulukla özümsenmesi bazen sorunlara yol açabiliyor maalesef. O zamanın yanlış bilgilerini kanalda doğru olarak verdiler ve hala bunlar doğru biliniyor. Kırmızı asetatın işe yaramaması, kanat döken kraliçenin döllenmemiş olabilmesi, Camponotus fellahın Türkiyede çok ufak bir bölgede oldukça nadir bulunması ve sanctusla alakası olmayan siyah renkli morphta olması gibi oldukça fazla yanlış var. Düzeltilmesi için bir kanal açacağım yakında.o zaman bu videoda anlatılanlar yanlış öyle mi?
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.