Karıncanın türü nedir

Ahmet25

Yumurta
Üye
Bunu evin bahçesinde buldum.cinsini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• IMG20240725130632.jpg
    IMG20240725130632.jpg
    40.5 KB · Görüntüleme: 29

Ahmet25

Yumurta
Üye
Camponotus lateralis hiç stres olan bir tür değildir işçileri büyüktür eline rahat alırsin eğerki bölgende bu tür varsa bunu öneririm yada lasius sp de olur bunlar kolay kolay sres olan türler deği
Teşşekürler ama ilk dediğini bu bölgede bulaçağımı Zannetmiyorum doğuda önerebileceğin varmı

zakzak

Yumurta
Üye
knk bende bi ara doğuda yani erzurumda yaşıyordum orada en iyi tür messor st messor barbarus ama formica rufanında bakımı kolay öyle zor değil bikerede tetramorium bulmuştum bunları blursun genelde ve bunların bakımı kolaydır

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
knk bende bi ara doğuda yani erzurumda yaşıyordum orada en iyi tür messor st messor barbarus ama formica rufanında bakımı kolay öyle zor değil bikerede tetramorium bulmuştum bunları blursun genelde ve bunların bakımı kolaydır
Hocam messor barbarus Türkiye'de kaydı olan bir tür değil

Merhaba

Yumurta
Üye
Knk bende erzurumda yaşiyorum sadece formica tetramorium ve crematoghaster gördüm

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
sa knk türkiyee bulunan bir türür ve bene 9 tane var
Hocam görüntü ekleyebilir misiniz kırmızı kafalı her messor barbarus değil başka kırmızı kafalı messorlarda var ama barbarus değiller bunu iddia etmeniz için kesin kanıtlarınızın olması lazım en basitinden fotoğraflar lazım
ama belirli yerlere var zaten bu barbarusun bir familyasıır barbarusu bulamazsınız
Belirli yerlerde olabilir Türkiye'nin herhangi bir yerinde olması Türkiye'de kaydı olması için yeterli. Mesajın sonrasındada bu barbarusun bir familyasıdır barbarusu bulamazsınız demişsiniz barbarus bir tür siz alt türünü kastetmişsiniz galiba alt türü tanımlamak çok çok çook zordur ve alt türü farklı olsada birşey değişmez M. Barbarus nigricans olsada M. Barbarus mediosanguineus olsada M. Barbarus politus olsada hepsi barbarus türüne aittir farklı olan şey alt türüdür M. Barbarus da M.Structor da nasıl messorsa o da messor barbarustur ve Türkiye'de kaydı yok yani muhtemelen farklı bir tür buldunuz eğer barbarus olduğuna eminseniz kayıt aldırmaya çalışabiliriz ama dediğim gibi kesin kanıtlarınızın olması lazım burayada birkaç fotoğraf eklermisiniz birde son olarak buraya şu konuyu bırakıyorum okumanızı öneririm
Konu 'Messor Barbarus Hakkında' https://karincaciftligim.com/threads/messor-barbarus-hakkinda.3229/