Karıncamın Yumurtaları Çok Azaldı, Neden?

mrthndmr

Yumurta
Üye
Herkese selamlar. Hobiye yeni başladım ve ilk kolonimi kurmaya çalışıyorum. Bulduğum kraliçe test tüpünün içine rastgele yumurtlamıştı, sonra da tüm yumurtaları belirli bir bölgeye toplamıştı. Şu şekildeydi:
1752694769953.png
Bugün baktığımda yumurtaların sayısı dramatik şekilde azalmıştı. Bugünkü durumu da aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz:
1752694817279.png
Sorun nedir? Karınca yumurtaları yemiş olabilir mi, yoksa pamuğa saklamış olabilir mi? Karınca ilk işçilerini çıkarana kadar beslememek gerektiğini öğrenmiştim. Bu bilgim mi yanlıştı?
Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum. Bu durum beni çok üzdü. Hobimin mahvolması sorun değil ama karıncamı aç bırakmış olma ihtimalim, sonuçta bir can olduğundan dolayı beni çok üzdü.

Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok müteşekkir olurum.

Mücteba

Minör
Üye
Knk canlıyı strese sokmuş olabilirsin. O da yumurtaları yemiştir. Pamuğa koysa görürdün belli olmama ihtimali yok o kadar yumurtanın. Ayrıca tetramoriumlar ilk işçi çıkana kadar beslemeye ihtiyaç duymaz. İçinde çok kalacaksa ve sende stres olacaksan ballı su veya şekerli su ver. Mümkünse canlını 2-3 hafta elleme bakma, unut yani. Birde canlı çok fazla ses ve titreşim olan bir yerde olmasın(Masa gibi düşün. Aktif kullanıyorsan ister istemez sallanır). İlk canlının heyecanı, stresi ve korkusu gerçekten bambaşka. Bende başta başarabilecek miyim? İşçiler ne zaman çıkar ? Birşeyi yanlış veya eksik mi yapıyorum diye çok düşünüyordum. Ama en iyisi canlıyı unutmak ve akışına bırakmak.

Demo

Intercaste
Yardımsever
Üye
Herkese selamlar. Hobiye yeni başladım ve ilk kolonimi kurmaya çalışıyorum. Bulduğum kraliçe test tüpünün içine rastgele yumurtlamıştı, sonra da tüm yumurtaları belirli bir bölgeye toplamıştı. Şu şekildeydi:
Ekli dosyayı görüntüle 64732
Bugün baktığımda yumurtaların sayısı dramatik şekilde azalmıştı. Bugünkü durumu da aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz:
Ekli dosyayı görüntüle 64733
Sorun nedir? Karınca yumurtaları yemiş olabilir mi, yoksa pamuğa saklamış olabilir mi? Karınca ilk işçilerini çıkarana kadar beslememek gerektiğini öğrenmiştim. Bu bilgim mi yanlıştı?
Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum. Bu durum beni çok üzdü. Hobimin mahvolması sorun değil ama karıncamı aç bırakmış olma ihtimalim, sonuçta bir can olduğundan dolayı beni çok üzdü.

Strese girmiş olabilir. 1-2 hafta hiç bakmazsanız, tüpü sarsmazsanız ve tüpe dokunmazsanız müthiş bir ilerleme gözlemleyebilirsiniz. 1 ay boyunca unutsanız da olur hatta en iyisi o olabilir bence.

BahadirSarp

Asker
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 64732
Ekli dosyayı görüntüle 64733

Strese sokmayıp protein desteği verin, toparlayacaktır. Besin eksikliği sebebiyle yumurta yerler yüksek ihtimalle tüm yumurtları besleyecek deposu kalmadı ve bu yüzden besin sağlayıp kalan yumurtaları geliştirmek için yedi.

Son düzenleme: