Diğer türlerden bakım veya huy olarak farklılıkları var mı acabaPrenolepis Nitens
birazcık daha zor diye biliyorumDiğer türlerden bakım veya huy olarak farklılıkları var mı acaba
Benim fazla tecrübem yok ama https://karincaciftligim.com/threads/prenolepis-nitens-genel-bilgiler.389/ bu rehberden faydalanabilirsiniz.Diğer türlerden bakım veya huy olarak farklılıkları var mı acaba
Bir saniye bu cümleler bana bir yerden tanıdık geliyor. Mesela benden? :dPreneopils nitens bal karincasi bakımı çok zordur başlangıç türü değildir şu ana kadar bu karinclaradan +50 işçi yapmış birini görmedim profosyenlerler hariç
😂😂😂 DoğruBir saniye bu cümleler bana bir yerden tanıdık geliyor. Mesela benden? :d
Şu sıralar çok prenolepis buluyor herkes de meraklandım, ne farklılığı var acaba 50 işçi üstüne ulaşılmamasına sebep olan?Bir saniye bu cümleler bana bir yerden tanıdık geliyor. Mesela benden? :d
aydınlat bizi bilge adam @PratensisŞu sıralar çok prenolepis buluyor herkes de meraklandım, ne farklılığı var acaba 50 işçi üstüne ulaşılmamasına sebep olan?
Yanlış anlaşılma olmasın hocam. Hiçbir zaman böyle bir şey ifade etmedim.Şu sıralar çok prenolepis buluyor herkes de meraklandım, ne farklılığı var acaba 50 işçi üstüne ulaşılmamasına sebep olan?
Açıklama için teşekkürler hocam. Yaz uykusu çok ilginçmiş gerçekten, tecrübe edindikten sonra hüsrana da uğrasam denemeyi isteyeceğim bir tür oldu şu an. Sadece aklıma takılan bu cinsin ev ortamı gibi doğaya kıyasla daha stabil bir ortamdaki ufak değişikliklere dayanamayıp da nasıl Türkiye gibi cidden değişken ve acımasız bir iklimin her yerinde uçuş yapabilecek kadar geliştikleri oldu. Teşekkürler tekrardan.Yanlış anlaşılma olmasın hocam. Hiçbir zaman böyle bir şey ifade etmedim.
İfade ettiğim şey şu ki kendi kolonilerimden de tecrübe ettiğim, görüştüğüm kişilerin söylediklerinden de öğrendiğim kadarıyla prenolepis kolonilerinde ani ölümler yaşanıyor ya da kraliçeler işçi dahi çıkaramadan ölüyordu. Buna karşılık bu cins hiç stresli bir cins değil. Yani ölümlerin kaynağını buna bağlamak mantıksız olacaktı. Ben de bu ölümlerin sebebini merak ettim ve araştırdım biraz. Okuduğum bazı makalelerde Prenolepislerin yazın uykuya yattıklarını, kışın ise aktif olduklarını anlatıyordu. Ayrıca halk arasında geçen isimlerinden bir tanesi de "kış karıncası"dır. Bu bilgiler neticesinde ani ölümlerin ya da yumurtaların gelişmemesinin sebebinin farklı bir yaşantıya sahip olmalarına ve iklimsel değişikliklere tepki göstermelerine bağladım. Bu benim argümanım. Bunların neticesinde zor bir tür olduğu görüşünü ileri sürdüm. Katılmayanlar, kolay tür olduğunu söyleyenler de oldu(ki çoğu kaynakta da seviyesi kolay olarak geçer) Yine de Türkiye'de Prenolepis cinsi sağlıklı bir kolonisi olan birini görmedim. Yani hiçbir zaman "50 işçi üzerine çıkamazlar" gibi bir şey söylemedim. Sağlıklı bir koloni görmediğimi ifade ettim yalnızca.
Sağlıklı bir Prenolepis kolonisine sahip olan biri çıkıp tecrübelerini anlatıp katkı sağlarsa ne mutlu. Ben 4-5 defa denedim, en fazla 2 işçim çıktı ve koloniyi ani bir şekilde kaybettim.
Dostum seninle alakası yok kendi dayanaklarima dayanarak söyledim bu cümleyi 6 adet preneopils kralicem vardı en fazla 8 işçi gördüm internettende araştırdığımda bu türü sağlıklı bir şekilde büyüten birini bulamadım gerçekten zor bı türBir saniye bu cümleler bana bir yerden tanıdık geliyor. Mesela benden? :d