Karınca'mı nasıl besliyeceğim ?

beNd

Yumurta
Üye
yaklaşık 2 aydır bende hiç bir şey vermedim, ve aynı deney tüpünde. nasıl beslemem lazım. ne sever ne sevmez ?
ve çok küçük yumurtaları var.

Ekli dosyalar

• IMG_20230110_171540_242.jpg
    IMG_20230110_171540_242.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 25

BehzatÇ

Yumurta
Üye
yaklaşık 2 aydır bende hiç bir şey vermedim, ve aynı deney tüpünde. nasıl beslemem lazım. ne sever ne sevmez ?
ve çok küçük yumurtaları var.
Arkadaşlar karınca şuan bende. Sizin söylediklerinizi ben uygulayıp fotoğraf atacağım, karışıklık olmasın diye söyledim. Arkadaştan bugün aldım.

ALFA18

Pupa
Üye
Cinsi messor ilk isciye kadar beslemeye gerek yok messorlar hasatcidir o yüzden tüpün içine kuş yemi koymalısınız ve işçiler çıkınca internetten un kurdu alabilirsiniz (sadece tohumlada olur ama unkurduyla daha iyi olur ) ve şekerli suda verebilirsiniz

beNd

Yumurta
Üye
Cinsi messor ilk isciye kadar beslemeye gerek yok messorlar hasatcidir o yüzden tüpün içine kuş yemi koymalısınız ve işçiler çıkınca internetten un kurdu alabilirsiniz (sadece tohumlada olur ama unkurduyla daha iyi olur ) ve şekerli suda verebilirsiniz
2 aydır hiç bir şey vermedim şekerli suya gerek varsa veriçem şimdi

ALFA18

Pupa
Üye
Hayır şuan vermeyin ilk içkiler çıkınca verin suanlik sadece normal suları olsun yeter

ALFA18

Pupa
Üye
Çıkınca beslemesini yapın ve elinizde canlı yem var mı ?

BurakDmrts

Yumurta
Üye
Kış ayında olduğunu hisstetiği için yumurtlamıyordur.Sıcaklığı 27 derece civarlarına çıkarın ve 2 haftada 1 bakın onun dışında rahatsız etmeyin yada tüpe kraliçenin boğulmayacağı kadar bi damla şekerli su verdikten sonra 3 13 derece arasında sıcaklıkta bir yere koyabilirsiniz(dereceye çok takmana gerek yok buzdolabına atsan olur orda da çok sallanan bir yer olmasın) 30 40 gün kış uykusunda kalabilir kış uykusu bitince kaloriferin yakınlarına koyabilirsiniz üstüne falan değil. Opak maddeyle tüpe, karanlık olsun diye cover(kılıf) yapın, 2 haftada bir bakabilirsin işçi çıkınca da tohum verebilirsin 1 işçiye 2 tane olarak, çok fazla vermene gerek yok azaldıkça eklersin.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Sıcaklığı yükselt tohum ve şekerli su varsa un kurdu verebilirsin