Karıncam yumurtlamıyor

PİLOT

Larva
Üye
Benim bir camponotus tipi kraliçem var fakat aldığım günden bu yana yumurtladı yumurtasını yedi böyle 3-4 kere devam etti. Son bir aydır yumurtlamıyor.
Birde lasius flavus kraliçem var onuda yaz ayında buldum o da aynı şekilde yumurtluyor fakat yumurta biraz zaman geçtikten sonra patlamış gibi oluyor. Bana yardımcı olabilecek var mı çevremde herkesin kolonileri var bi benim yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Merdcan

Yumurta
Üye
Benim bir componotus tipi kraliçem var fakat aldığım günden bu yana yumurtladı yumurtasını yedi böyle 3-4 kere devam etti. Son bir aydır yumurtlamıyor
Bide lasius flavus kraliçem var onuda yaz ayında buldum oda aynı şekilde yumurtluyor fakat yumurta biraz zaman geçtikten sonra patlamış gibi oluyor bana yardımcı olabilecek varmı çevremde herkesin kolonileri var bi benim yok
Hayvanı rahatsız etmeyin 1-2 hafta kendi halinde takılsın 2 hafta bir kontrol edin

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Kesinlikle uzun bi süre rahatsız etmeyin.Hele ki yumurtayı yediyse tekrar yumurta vermesi epey zaman alacaktır.2-3 hatta 4 hafta rahatsız etme derim.Çünkü belli ki çok ellemişsiniz hayvanı.2 hafta sonunda biraz besleme yapmanız iyi olabilir.Şekerli su veya protein verin çünkü yumurtayıda yemiş biraz enerji/güç toplasın.Eğer bunları güzel bı şekilde yaparsanız verim alacağınızı düşünüyorum.