Ben bu karıncalara yemek vermiyorum. Heralde açlar şimdi un kurdu vereceğim.Pamukları hala nemli kaldığından dolayı geçmiyor olabilirler, inatçı oldukları için geçmiyor olabilirler, aç oldukları için geçmiyor olabilirler vs. Burda yapmanız gereken en doğru şey uyaran miktarını arttırarak daha hızlı geçmelerini denemek. Beklemekten sıkıldıysanız manuelde yapabilirsiniz, tüple ucu uca birleştirerek arkadan elinizle vurup düşürmeye çalışabilirsiniz -ki pek tavsiye etmem bu tarz tırmanabilen türler için- ardından kürdanın ucuna ıslatılmış bir pamuk bağlayarak yumurtaları kürdanla transfer ettiğiniz tüpe geçirebilirsiniz ancak bu zor bir işlemdir ve yumurta sayısında kayıplar verebilirsiniz, bu da koloninizin gelişimini yavaşlatabilir ve oldukça streslenmelerine neden olabilir. Tercih sizin.
Aklıma gelmişken söyleyeyim dedim. Yemeklerini verdim. Hepsi bitmiş. Bir barbekü çubuğuyla işçiyi alsam diğer tüpe koysam sıkıntı olur mu?Pamukları hala nemli kaldığından dolayı geçmiyor olabilirler, inatçı oldukları için geçmiyor olabilirler, aç oldukları için geçmiyor olabilirler vs. Burda yapmanız gereken en doğru şey uyaran miktarını arttırarak daha hızlı geçmelerini denemek. Beklemekten sıkıldıysanız manuelde yapabilirsiniz, tüple ucu uca birleştirerek arkadan elinizle vurup düşürmeye çalışabilirsiniz -ki pek tavsiye etmem bu tarz tırmanabilen türler için- ardından kürdanın ucuna ıslatılmış bir pamuk bağlayarak yumurtaları kürdanla transfer ettiğiniz tüpe geçirebilirsiniz ancak bu zor bir işlemdir ve yumurta sayısında kayıplar verebilirsiniz, bu da koloninizin gelişimini yavaşlatabilir ve oldukça streslenmelerine neden olabilir. Tercih sizin.
Manuel transfer yapacaksanız öyle de yapabilirsiniz. Barbekü çubuğuyla kraliçeyi ve işçiyi diğer tüpe gitmeye zorlayın, sonra yukarıdaki mesajda dediğim gibi yumurtaları koyun diğer tüpe tekrar besleyene kadar(2-3 gün) kesinlikle bakmayın.Aklıma gelmişken söyleyeyim dedim. Yemeklerini verdim. Hepsi bitmiş. Bir barbekü çubuğuyla işçiyi alsam diğer tüpe koysam sıkıntı olur mu?