Karıncam strese girdi.

error

Larva
Üye
Lasius sp. karıncamın dün yumurtaları dün daha fazlaydı, bugün ise azalmış. Strese soktuğum için kendimi kötü hissediyorum. Stresten çıkması için ne kadar beklemem lazım?

Ekli dosyalar

• IMG_20250718_104826.jpg
    IMG_20250718_104826.jpg
    19.1 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20250717_161311.jpg
    IMG_20250717_161311.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 21
Moderatör tarafında düzenlendi:

raxys

Larva
Üye
Hocam oluyor öyle sıkıntı etmeyin, ben masamdan düşürdüydüm crema kraliçemi, hiç bişey olamamış gibi devam etti, hobiye yeni başladıysanız stresten o kadar korkmayın abartılcak bişey değil.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yanlış görmüyorsam kraliçe formikaryumda, formikaryumda olması bile başlı başına strese girmesi için yeterli bir sebep. Şu anlık alamazsınız ama işçiler çıktığında formikaryum nemini kesip bir tüp bağlayıp tüpe transfer etmenizi öneriyorum. Formikaryum gibi aşırı büyük bir alan karıncalarınızı ve kraliçenizi devamlı strese sokarak gelişimlerini yavaşlatacaktır. Sorunuza gelecek olursak, yumurtalarını yediğini düşünüyorsanız 2 hafta civarı hiç bakmayın, zaten göreceğiniz fazla bir şey yok işçiler çıkana kadar.

error

Larva
Üye
Yanlış görmüyorsam kraliçe formikaryumda, formikaryumda olması bile başlı başına strese girmesi için yeterli bir sebep. Şu anlık alamazsınız ama işçiler çıktığında formikaryum nemini kesip bir tüp bağlayıp tüpe transfer etmenizi öneriyorum. Formikaryum gibi aşırı büyük bir alan karıncalarınızı ve kraliçenizi devamlı strese sokarak gelişimlerini yavaşlatacaktır. Sorunuza gelecek olursak, yumurtalarını yediğini düşünüyorsanız 2 hafta civarı hiç bakmayın, zaten göreceğiniz fazla bir şey yok işçiler çıkana kadar.
Ya tüp almak istiyorum fakat ailem diyoki alma formikaryumda bak ve benim param olmadığı için mecbur onlara aldırmam gerek

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ya tüp almak istiyorum fakat ailem diyoki alma formikaryumda bak ve benim param olmadığı için mecbur onlara aldırmam gerek
Anladım, bu şekilde de bakabilirsiniz elbette. Yine de tüp daha sağlıklı bir seçenek olacaktır, alabiliyorsanız tüp alın alamıyorsanız bu şekilde bakmaya devam edersiniz.