Kalabilir bi sorun olmaz koloni kaç işçili acaba merak ettim?Selamlar karıncam prens doğurdu kolonim (componotos sanctus) prensi ne yapacağım bi fikrim yok çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı?Ekli dosyayı görüntüle 38639Ekli dosyayı görüntüle 38640
6 işçi + prens baya bakımsız kalmış bir koloni hiç beklemiyordum büyük bi yumurtası vardı major işçi çıkıcak diye bekliyordum ve prens çıktı çok şaşırdım.Kalabilir bi sorun olmaz koloni kaç işçili acaba merak ettim?
Prenslerin iki görevi vardır: Yemek yemek ve çiftleşmek. Koloninin yemeğinden boşu boşuna yiyecek ve koloniye yük olmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Çıkarın gitsin.Yaşadığı sürece işçilik yapacaktır, çıkartmanız gerekmiyor.
6 işçili bir koloninin prens çıkarması pek olanaklı değil hocam prens dışarıdan gelmiş olabilir6 işçi + prens baya bakımsız kalmış bir koloni hiç beklemiyordum büyük bi yumurtası vardı major işçi çıkıcak diye bekliyordum ve prens çıktı çok şaşırdım.
Aletelerin ne zaman çıkacağı belli olmuyor 6. İşçide de alete çıkarabilir , 250. İşçi de.6 işçili bir koloninin prens çıkarması pek olanaklı değil hocam prens dışarıdan gelmiş olabilir
İmkanı yok dışarıdan girmesinin geçmesi gereken iki kutu var + gardolap içerisinde yani açıkta da bırakmadım asla, ve büyük bir yumurtası olduğuna da şahit oldum.6 işçili bir koloninin prens çıkarması pek olanaklı değil hocam prens dışarıdan gelmiş olabilir
Hocam küçük kolonilerin alate çıkarttığını hiç görmedim o yüzden öyle yazdımAletelerin ne zaman çıkacağı belli olmuyor 6. İşçide de alete çıkarabilir , 250. İşçi de.
Fazla besin tüketmesini sıkıntı etmeyeceksen salma hocamAma çok kararsızım çıkarmakla çıkarmamak arasında kaldım![]()
Teşekkürler, sanırım çıkartmamaya karar verdim. kanatları dökülücek mi yoksa yaşamı boyunca kanatlı olarak mı kalıcak bilginiz varmı?Fazla besin tüketmesini sıkıntı etmeyeceksen salma hocam
Çok uzun yaşamıyorlar zaten. Kanatları dökülmüyor diye biliyorum. Sizin yerinizde olsam salardım, küçük bir koloni için gereksiz bir yük.Teşekkürler, sanırım çıkartmamaya karar verdim. kanatları dökülücek mi yoksa yaşamı boyunca kanatlı olarak mı kalıcak bilginiz varmı?
koloninin kraliçesini kendin mi buldun siteden mi aldın?Selamlar karıncam prens doğurdu kolonim (componotos sanctus) prensi ne yapacağım bi fikrim yok çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı?Ekli dosyayı görüntüle 38639Ekli dosyayı görüntüle 38640
Siteden satın almıştım 7-8ay önce. Ama arkadaşım ilgileniyordu çok iyi bakamamıştı yani çok sağlıklı büyümüş bir koloni değil.koloninin kraliçesini kendin mi buldun siteden mi aldın?
patlatılmış koloni o zamanSiteden satın almıştım 7-8ay önce. Ama arkadaşım ilgileniyordu çok iyi bakamamıştı yani çok sağlıklı büyümüş bir koloni değil.
Patlatılmış koloniden kastınız nedir? Bu zamana kadar olan bütün yumurtaları benim gözümün önünde çıktı zaten uzun süredir gözlemimde olan bi koloni. fakat patlatılmış koloniyi anlamadım.patlatılmış koloni o zaman
Benim fikrim bu kolonide bir prensin olması hem havalı hemde nadir bişey bu yužden çıkart diyenler bence kendileri yapamadıklarındandı yani bence prens kalsı hemde deneyim kazanırsın ne yapacağınıda gözlemleyerek öğrenirsinAma çok kararsızım çıkarmakla çıkarmamak arasında kaldım![]()
Belirli bir seviyeye gelmiş insanlar olarak karşı taraf güzel bir olay yaşadığında tebrik edip yolumuza devam etmeyi tercih ediyoruz genelde. Ama sizi bilemeyeceğim tabii ki. Prensler çiftleşmek dışında yukarıda yazılmış olduğu gibi başka bir işe yaramazlar ve kısa süre içinde ölürler. Yani bu derece küçük bir kolonide koloninin büyümesini yavaşlatmak dışında bir vasfı olmaz, olamaz.Benim fikrim bu kolonide bir prensin olması hem havalı hemde nadir bişey bu yužden çıkart diyenler bence kendileri yapamadıklarındandı yani bence prens kalsı hemde deneyim kazanırsın ne yapacağınıda gözlemleyerek öğrenirsin