Karıncam Prens Doğurdu

Synoidd

Yumurta
Üye
Selamlar karıncam prens doğurdu kolonim (componotos sanctus) prensi ne yapacağım bi fikrim yok çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı?20240702_213034.jpg20240702_213047.jpg

Synoidd

Yumurta
Üye
Kalabilir bi sorun olmaz koloni kaç işçili acaba merak ettim?
6 işçi + prens baya bakımsız kalmış bir koloni hiç beklemiyordum büyük bi yumurtası vardı major işçi çıkıcak diye bekliyordum ve prens çıktı çok şaşırdım.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Yaşadığı sürece işçilik yapacaktır, çıkartmanız gerekmiyor.
Prenslerin iki görevi vardır: Yemek yemek ve çiftleşmek. Koloninin yemeğinden boşu boşuna yiyecek ve koloniye yük olmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Çıkarın gitsin.
Ek: Eğer prens bir arı olsaydı ekstra bir görevi daha olurdu kovanı soğukta ısıtmak. Anca o zaman bir işe yarardı...

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
6 işçi + prens baya bakımsız kalmış bir koloni hiç beklemiyordum büyük bi yumurtası vardı major işçi çıkıcak diye bekliyordum ve prens çıktı çok şaşırdım.
6 işçili bir koloninin prens çıkarması pek olanaklı değil hocam prens dışarıdan gelmiş olabilir

Synoidd

Yumurta
Üye
Ama çok kararsızım çıkarmakla çıkarmamak arasında kaldım :(

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Teşekkürler, sanırım çıkartmamaya karar verdim. kanatları dökülücek mi yoksa yaşamı boyunca kanatlı olarak mı kalıcak bilginiz varmı?
Çok uzun yaşamıyorlar zaten. Kanatları dökülmüyor diye biliyorum. Sizin yerinizde olsam salardım, küçük bir koloni için gereksiz bir yük.

Synoidd

Yumurta
Üye
patlatılmış koloni o zaman
Patlatılmış koloniden kastınız nedir? Bu zamana kadar olan bütün yumurtaları benim gözümün önünde çıktı zaten uzun süredir gözlemimde olan bi koloni. fakat patlatılmış koloniyi anlamadım.

Ama çok kararsızım çıkarmakla çıkarmamak arasında kaldım :(
Benim fikrim bu kolonide bir prensin olması hem havalı hemde nadir bişey bu yužden çıkart diyenler bence kendileri yapamadıklarındandı yani bence prens kalsı hemde deneyim kazanırsın ne yapacağınıda gözlemleyerek öğrenirsin

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Benim fikrim bu kolonide bir prensin olması hem havalı hemde nadir bişey bu yužden çıkart diyenler bence kendileri yapamadıklarındandı yani bence prens kalsı hemde deneyim kazanırsın ne yapacağınıda gözlemleyerek öğrenirsin
Belirli bir seviyeye gelmiş insanlar olarak karşı taraf güzel bir olay yaşadığında tebrik edip yolumuza devam etmeyi tercih ediyoruz genelde. Ama sizi bilemeyeceğim tabii ki. Prensler çiftleşmek dışında yukarıda yazılmış olduğu gibi başka bir işe yaramazlar ve kısa süre içinde ölürler. Yani bu derece küçük bir kolonide koloninin büyümesini yavaşlatmak dışında bir vasfı olmaz, olamaz.