Karıncam kanat dökmeden yumurtladı

yesilkarinca

Yumurta
Üye
Selamlar. Geçen gün cinsini sorduğum Tetramorium kraliçem kanatlarını dökmeden yumurtladı. En azından yumurtladığını düşünüyorum, çünkü tüpün içinde küme halinde, aşırı küçük beyaz topçuklar var. Aşırı küçük olduğu için fotoğrafını çekemiyorum. Böyle bir şey mümkün mü, yoksa dışkı gibi bir şey olabilir mi? İlk kraliçem olduğu için pek bilgi sahibi değilim. Teşekkürler.

KingCat

Replete
Üye
Selamlar. Geçen gün cinsini sorduğum Tetramorium kraliçem kanatlarını dökmeden yumurtladı. En azından yumurtladığını düşünüyorum, çünkü tüpün içinde küme halinde, aşırı küçük beyaz topçuklar var. Aşırı küçük olduğu için fotoğrafını çekemiyorum. Böyle bir şey mümkün mü, yoksa dışkı gibi bir şey olabilir mi? İlk kraliçem olduğu için pek bilgi sahibi değilim. Teşekkürler.
Bazen kanatlı kraliçeler yumurtlayabiliyor az görülse de sorun olmayacak bir durum.

Mustafaf

Media
Üye
Mümkün, ve 1 ay içerisinde işçi alabilirsiniz.

Hürkan

Larva
Üye
Hazır konusu açılmışken böyle bir durumla ben de karşı karşıyayım. Lasius sp. kraliçem 4 kanadının 3ünü döktü ve yumurtladı görebildiğim kadarıyla farklı boylarda yumurtalar da var. sizce işçi çıkar mı? (aynı yerde kanatlı olarak aldığım diğer prenses kanatlarını dökmedi ama çok çok küçük 2 adet yumurtası var)

Kuzeyli

Pupa
Üye
Benim de kanatlı cata cinsi kraliçem daha dün yumurtladı galiba, şans işi gayet olabilir. Hatta ben hiç umutlu değildim, kanatsız olan hala yumurtlamadı kanatlı olan yumurtladı

Hürkan

Larva
Üye
olabiliyor sanırım böyle durumlar büyük kolonilerde bazen kanatlı kraliçesinin olduğunu görüp özeniyordum böyle sıradışı olaylara. sanırım benim de var artık :D.

Mustafaf

Media
Üye
Lütfen konuları çorba haline getirmeyin ayrı bir konu açın.

zeyna

Yumurta
Üye
bazen kanatlı olarakta yumurtlayabiliyor.

katilkarinca

Yumurta
Üye
Eskiden bir lasius kraliçem kanatlarını asla dökmemişti olabiliyor bazen.