Karıncam hareketsiz

waynhen

Pupa
Üye
Karıncamın cinsi Lasius.
1 haftadır bende bu hafta içinde titreşim bakımından rahatsız etmiş olabilirim çünkü yer değişikliği vs. yaşandı.
Şu anlık prenses durumunda fakat çok ufacık bı kanat parçası döküğü gibi bişey var.
Tüpün dışını kırmızı renkli kağıtla sardım ama içerisi gözüküyor hafiften.
Yaklaşık 3 gündür felan sulu pamuğun üstüne çıktığını hiç görmedim sürekli yerde duruyor.
Harekette çok etmiyor diye düşünüyorum sürekli bakmıyorum tabi bı sabah bı akşam açmadan veya elime almadan bakıyorum.
1 gün veya 2 gün öncede acaba öldü mü diye bakmak için açtım.
Neden hareketsiz durur bilginiz var mı?
Şu anlık resim maalesef atamıyorum malûm zaten rahatsızlık verdik daha da vermeyelim.
Sizce bunun nedeni nedir?

Koraykbl

Nanitik
Üye
üstüne sardığınız kağıt ışık geçiriyor olabilir veya çok streste olabilir. onun haricinde çok strese sokmuşsunuz stres atma aşamasında olabilir 1 hafta karanlık bir yere koyup hiç bakmayın. Test tüpünde çok nemde olabilir buda onu bitkin yapmış olabilir. Dediğim gibi hiç bakmayın 1 hafta,kendine gelip kanat döktüyse zaten yumurtlar. ölmesinden korkuyorsanız biraz şekerli su verebilirsiniz.

MorteL

Yumurta
Üye
üstüne sardığınız kağıt ışık geçiriyor olabilir veya çok streste olabilir. onun haricinde çok strese sokmuşsunuz stres atma aşamasında olabilir 1 hafta karanlık bir yere koyup hiç bakmayın. Test tüpünde çok nemde olabilir buda onu bitkin yapmış olabilir. Dediğim gibi hiç bakmayın 1 hafta,kendine gelip kanat döktüyse zaten yumurtlar. ölmesinden korkuyorsanız biraz şekerli su verebilirsiniz.
Benimki de aynı vaziyette ve tek kanadı var. Solenopsis türü için şeker vermem mantıklı mı? Bununla beraber, bulduğum kraliçe öldüğü için tedirginim.

Koraykbl

Nanitik
Üye
Benimki de aynı vaziyette ve tek kanadı var. Solenopsis türü için şeker vermem mantıklı mı? Bununla beraber, bulduğum kraliçe öldüğü için tedirginim.
Claustral diye biliyorum yani ilk yumurtaya kadar besine ihtiyaç duymaz. Ama eğer beslemek istiyorsanız çok sakin ve dikkatli bir biçimde besleyebilirsiniz.

waynhen

Pupa
Üye
O zaman direkt 1 hafta boyunca hiç bakmayayım.
Duruma göre yine bilgilendirme yaparız.
Teşekkürler...

Moderatör tarafında düzenlendi: