Karıncam Hakkında Bilgi

alperen_54

Yumurta
Üye
Cumartesi günü tür öğrenmek için konu açmıştım. Fotoğraflar biraz kalitesizdi ve tam bir karar alınamamış anlaşılan. Fakat anladığım kadarıyla solenopsis fugax kraliçesi. Şimdi elimde bu türden 3 tane var, bunlardan ikisini aynı tüpte bakabilir miyim ya da nasıl yapabilirim? Rehberde yapılabilir diyor ama çok tecrübem yok. Bir de kış uykusunu nasıl yapabileceğimi hemen hemen anladım ama zorunda mıyım onu tam anlayamadım. Ellerinizden öpüyorum abiler, şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_2066.jpeg
    IMG_2066.jpeg
    39.3 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2067.jpeg
    IMG_2067.jpeg
    36.9 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2068.jpeg
    IMG_2068.jpeg
    35.5 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_2070.jpeg
    IMG_2070.jpeg
    35.8 KB · Görüntüleme: 13
Moderatör tarafında düzenlendi:

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Solenopsis fugax ile ilgili multi konusunda istişare yaptığım birkaç kişi oldu. Kimisi olur dedi ama polygyny bir koloni göstermedi, kimisi olur dedi ve doğadaki bir polygyny koloniden bahsetti, kimisi doğrudan olmaz dedi ve pleometroz olan veya doğrudan birbirini katleden multi denemelerini gösterdi. Ama hipotezim şu şekilde:
Solenopsis fugax türü oligogyny veya polygyny olan bir tür fakat kurulumlar doğaya fazla benzer olmadığında adapte olamayıp doğadakinden farklı şekilde monogyny bir tepki veriyor veya pleometroz oluyorlar. Kendim de birkaç multi denemesi yapacağım fugax satın aldıkça. Keşke bölgemde bulunsaydılar, doğrudan ilk elden aktarım yapardım. Şimdilik kurulum doğaya yeterince benzerse multi olabileceklerini tahmin ediyorum.
Kış uykusu işi de bence mecburi. Aksi takdirde verim çok düşer. Yatırmanızı tavsiye ederim. Un kurdu veya morio kurdu gibi yağlı alternatiflerden ufak parçaları elinizdeki her kraliçe ve koloniye dişlerinin kovuğuna yetecek kadar verin ve havalar soğuyana kadar bu diyeti devam ettirin. Havalar kış uykusu için uygun düzeye yani rutin olarak 15-5 derece aralığına gelince veya sabit 15-5 derece arası bir ortam bulunca en az 2 ay olacak şekilde elinizdeki tüm karıncaları kış uykusuna yatırın. Şimdi besleyemem derseniz uyku sırasında yine haftalık düzende besleyiniz.

alperen_54

Yumurta
Üye
Eline sağlık reis. 2 sini multi deniyeceğim biri de güvence olarak kalacak şekilde düşünüyorum. Beslemeyi şu anlık şekerli su 2 hafta sonra protein şeklinde ayarlamaya çalışacağım. Kolay gelsin teşekkür ederim

pegasuZX

Yumurta
Üye
Solenopsis fugax ile ilgili multi konusunda istişare yaptığım birkaç kişi oldu. Kimisi olur dedi ama polygyny bir koloni göstermedi, kimisi olur dedi ve doğadaki bir polygyny koloniden bahsetti, kimisi doğrudan olmaz dedi ve pleometroz olan veya doğrudan birbirini katleden multi denemelerini gösterdi. Ama hipotezim şu şekilde:
Solenopsis fugax türü oligogyny veya polygyny olan bir tür fakat kurulumlar doğaya fazla benzer olmadığında adapte olamayıp doğadakinden farklı şekilde monogyny bir tepki veriyor veya pleometroz oluyorlar. Kendim de birkaç multi denemesi yapacağım fugax satın aldıkça. Keşke bölgemde bulunsaydılar, doğrudan ilk elden aktarım yapardım. Şimdilik kurulum doğaya yeterince benzerse multi olabileceklerini tahmin ediyorum.
Kış uykusu işi de bence mecburi. Aksi takdirde verim çok düşer. Yatırmanızı tavsiye ederim. Un kurdu veya morio kurdu gibi yağlı alternatiflerden ufak parçaları elinizdeki her kraliçe ve koloniye dişlerinin kovuğuna yetecek kadar verin ve havalar soğuyana kadar bu diyeti devam ettirin. Havalar kış uykusu için uygun düzeye yani rutin olarak 15-5 derece aralığına gelince veya sabit 15-5 derece arası bir ortam bulunca en az 2 ay olacak şekilde elinizdeki tüm karıncaları kış uykusuna yatırın. Şimdi besleyemem derseniz uyku sırasında yine haftalık düzende besleyiniz.
Benim solenopsis multim var, daha yumurta yok ama kavgada yok.

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Tabiki ama 2 haftadır hiç bir kavga yok. Kış uykusuna hazırlandıkları için yumurtada yok.
Pleometroz olmuşlarsa ilk işçiye kadar hiçbir kavga olmaz zaten. Ayrıca kış uykusuna hazırlanma diye bir şey yok anlık tepki verirler sıcaklığa karşı. Sadece kış uykusuna ihtiyaç duyma durumu var. Onun da kraliçelerinizin yumurtlamamasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Kurulumu uygun bulduklarında gayet de yumurtluyorlar. Yine de bilemiyorum.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Pleometroz olmuşlarsa ilk işçiye kadar hiçbir kavga olmaz zaten. Ayrıca kış uykusuna hazırlanma diye bir şey yok anlık tepki verirler sıcaklığa karşı. Sadece kış uykusuna ihtiyaç duyma durumu var. Onun da kraliçelerinizin yumurtlamamasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Kurulumu uygun bulduklarında gayet de yumurtluyorlar. Yine de bilemiyorum.
Hocam sonbaharda uçan kraliçeler. Kış uykusuna yatmak için hazırlanıyorlar. Sıcaklığı 25 dereceye çekmediğim sürece kış uykusuna hazırlıktalar.

kenan1dogru

Yumurta
Üye
17289298043082361688000746828596.jpg17289299237132744736514055150620.jpg

İyi akşamlar bu türün ne olduğunu ve nelerden hoşlandığını söyleyebilirmisiniz ve zorluk derecesini