Solenopsis fugax ile ilgili multi konusunda istişare yaptığım birkaç kişi oldu. Kimisi olur dedi ama polygyny bir koloni göstermedi, kimisi olur dedi ve doğadaki bir polygyny koloniden bahsetti, kimisi doğrudan olmaz dedi ve pleometroz olan veya doğrudan birbirini katleden multi denemelerini gösterdi. Ama hipotezim şu şekilde:
Solenopsis fugax türü oligogyny veya polygyny olan bir tür fakat kurulumlar doğaya fazla benzer olmadığında adapte olamayıp doğadakinden farklı şekilde monogyny bir tepki veriyor veya pleometroz oluyorlar. Kendim de birkaç multi denemesi yapacağım fugax satın aldıkça. Keşke bölgemde bulunsaydılar, doğrudan ilk elden aktarım yapardım. Şimdilik kurulum doğaya yeterince benzerse multi olabileceklerini tahmin ediyorum.
Kış uykusu işi de bence mecburi. Aksi takdirde verim çok düşer. Yatırmanızı tavsiye ederim. Un kurdu veya morio kurdu gibi yağlı alternatiflerden ufak parçaları elinizdeki her kraliçe ve koloniye dişlerinin kovuğuna yetecek kadar verin ve havalar soğuyana kadar bu diyeti devam ettirin. Havalar kış uykusu için uygun düzeye yani rutin olarak 15-5 derece aralığına gelince veya sabit 15-5 derece arası bir ortam bulunca en az 2 ay olacak şekilde elinizdeki tüm karıncaları kış uykusuna yatırın. Şimdi besleyemem derseniz uyku sırasında yine haftalık düzende besleyiniz.