Döllenmemiş olma ihtimali bu dediklerinize göre olabilir. Yumurtaları dağınız dizerler genellikle döllenmemiş kraliçeler. Döllenmemiş prensesler yumurta verirler bu olayda haploit yumurtalar(prens yumurtası) olur. İlgili konuyu okuyabilirsiniz.3 tane larıncam var hepsini aynı gün büldum 1 tanesinin işçileri çıktı ama 1 tanesinin yumurtalarında gelişme yok ve kanatlı döllenmemiş karınca yumurtlarmı ve tumurtaları çok düzensiz sağ solda bana otizimli gibi geldi![]()
peki çıkan erkekle çifleşebilirmiDöllenmemiş olma ihtimali bu dediklerinize göre olabilir. Yumurtaları dağınız dizerler genellikle döllenmemiş kraliçeler. Döllenmemiş prensesler yumurta verirler bu olayda haploit yumurtalar(prens yumurtası) olur. İlgili konuyu okuyabilirsiniz.
Karıncalarda partenogenez
Herkese selamlar. Bugün sizlere biraz partenogenezden bahsetmek istiyorum. Öncelikle partenogenez; döllenmemiş bir dişi gametinin gelişip bir birey oluşturmasına verilen addır. Eşeyli üreme adı altında olsa da gerçek bir eşeyli üreme karakteri göstermez. Eşeyli üreme adı altında incelenmesinin...karincaciftligim.com
Küçük türlerin bazılarında ensest olayı oluyor yani koloni içerisindeki prensle prenses çiftleşebiliyor. Büyük cins/türlerde bu olay olmuyorpeki çıkan erkekle çifleşebilirmi
1 aydan uzun bir süre geçtigindne besleme yaptım kraliçeye kabul etti sizce neden büyümüyo yumurtalarKüçük türlerin bazılarında ensest olayı oluyor yani koloni içerisindeki prensle prenses çiftleşebiliyor. Büyük cins/türlerde bu olay olmuyor
cinsi nedir kraliçenin?1 aydan uzun bir süre geçtigindne besleme yaptım kraliçeye kabul etti sizce neden büyümüyo yumurtalar
pheidole galibacinsi nedir kraliçenin?
Görselini bırakabilir misiniz? 1 ayda en azından larva boyutunda olmalıydılar. Kraliçe döllenmemiş olabilir büyük ihtimallepheidole galiba
Görselini bırakabilir misiniz? 1 ayda en azından larva boyutunda olmalıydılar. Kraliçe döllenmemiş olabilir büyük ihtimalle
ben yumurtaların fotogradını istedin sanmıştım sabha atarım birde sence nedwn büyümüyo yumurtalar büyüsede ensest yapsalaeKraliçe görünmüyor maalesef
O her türde olan bir şey değil. Pheidolede de olabileceğini düşünmüyorumben yumurtaların fotogradını istedin sanmıştım sabha atarım birde sence nedwn büyümüyo yumurtalar büyüsede ensest yapsalae
r ortayabulundukları ortam 30 29 derece nemde 30 60 arası
sabah geldigimde ölmüş glb hastalık bulaşıyo bir yeden onceki kaeıncamın ölmeden önceki haraketlerin aynısını yapıyodumO her türde olan bir şey değil. Pheidolede de olabileceğini düşünmüyorum
sadece ön ayaklarını ve antenlerini haraket ettirebiliyor obur ayaklarını katlamış ve bir birine yapıştırmışsabah geldigimde ölmüş glb hastalık bulaşıyo bir yeden onceki kaeıncamın ölmeden önceki haraketlerin aynısını yapıyodum