Karıncaların yanlış pamuğa çöp atması

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Merhabalar, bir süredir beni bezdiren bir “nemli pamuğu çöp alanı seçme” sorunu söz konusu. Birden fazla ve farklı tür koloniler sürekli nemli pamuğa çöplerini ve kurt parçalarını atıp yumurtaları da tam tersine çıkışa yakın yerlere koyuyorlar. Böyle olunca da ne pamuğu açabiliyorum ne çöpleri alabiliyorum. Her beslemede de transfer yapılmayacağına göre bunun bir çözümü olmalı. Önceden böyle yapmıyorlardı. Ne yapabilirim acaba?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tapinoma kolonime verdiğim buffalo kurdunu taşıyıp nemli tarafa almıştılar. Kendileride yumurtalarla beraber giriş pamuğuna gelmişti. Başta besin büyüklüğü olarak düşündüm yer değiştirmelerini. Verdiğim kurdu tehdit olarak algılayıp böyle bir harekette bulunmuş olmalılar. Kurdu geri çıkardım ve nemli tarafa geçiş yapmalarını sağladım birazcık stresle. Sonra kurdu geri verdiğimde böyle bir şey yapmadılar. Kurda direkt saldırdılar ve yediler. Daha sonraki zamanlarda da böyle bir olayla karşılaşmadım

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Lasiuslardan bahsediyorsanız herzaman aynı şeyi yapacaklar pis bir tür herzaman nemli pamuğun yanına taşıyorlar 🥲

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Camponotus ve tapinomalarda yaşıyorum. Tapinomalar besin büyüklüğünden dolayı yapsa anlarım ama camponotuslar kurdun beş katı zaten. Nasıl çıkartabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok işin kötü yanı o.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Camponotuslar için garip evet. Outworld yapmak için yeteri kadar büyük mü koloni yoksa yeni mi işçiler?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Camponotuslar yedikten sonra tüpün ucuna bırakır diyendüşünüyorum

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
5 işçisi vardı ikisi hastalık (?) sebebiyle geçen açtığım konuda bahsettiğim gibi öldü.
Camponotuslar için garip evet. Outworld yapmak için yeteri kadar büyük mü koloni yoksa yeni mi işçiler?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Acaba un kurtlarında bir şey olabilir mi?

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Yani sanmıyorum, bildiğimiz ve hep önerdiğimiz satıcılardan aldım ve sağlıklılar. Sadece tek farklılık şu ana kadar buffalo veriyordum ve ilk kez un kurdu koydum. Onu da birkaç saat sonrasında nemli pamuğa çekip yumurtaları çıkış yanına koydular. Hatta bahsettiğim ölü işçilerden birisini de o kurdun oraya attıkları için o bölgeyi çöp olarak belirledikleri kesin diyebiliriz sanırsam. Kısacası kurt ile işleri bitmiş gibi duruyor ama yanlış yeri seçtiler :/.

Pamuğun dibini de brood bölgesi yaptıkları için içeri müdahale edemiyorum. İşimi baya kolaylaştırdığınız için teşekkürler camponotuslar 😇.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Garip yani açıkçası sadece. Üstte belirttiğim gibi ben strese sokarak nemli tarafta kalmalarını sağladım

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şöyle bir şey öneriyorum. Yeni bir tüp hazırlayın ve olabildiğince tüpteki nemi azaltın. Koloninin yumurtaları girişe getirme gibi bir lükslerinin olmasını bir nebze engellemiş olursunuz bence.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Veya besinleri kağıt ile verebilirsiniz. Belki o da engeller?

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Her zaman şekerli suya batırılmış pamuğu bile alüminyum folyo parçası üstünde veririm zaten. Bu sefer de öyleydi ama alıp götürmüşler.

16x160 bir tüpten 18x180’e alalı 1 hafta olmadı o arkadaşları. İlk beslemelerinde de böyle bir şey yaşadım. Yeni bir transfer sıkıntı yaratmaz mı? Ayrıca nasıl nemi azaltabilirim? Öyle olursa evet muhtemelen yapmazlar ama aklıma bir yöntem gelmedi.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Giriş pamuğunu gevşek bırakarak daha fazla hava girmesini sağlayabilirsin. Böylelikle nem oranı azalmış olur

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Her zaman şekerli suya batırılmış pamuğu bile alüminyum folyo parçası üstünde veririm zaten. Bu sefer de öyleydi ama alıp götürmüşler.

16x160 bir tüpten 18x180’e alalı 1 hafta olmadı o arkadaşları. İlk beslemelerinde de böyle bir şey yaşadım. Yeni bir transfer sıkıntı yaratmaz mı? Ayrıca nasıl nemi azaltabilirim? Öyle olursa evet muhtemelen yapmazlar ama aklıma bir yöntem gelmedi.
Suyu daha az koyun ve @ares11 'in dediği gibi giriş pamuğunu daha gevşek bırakın. Aklıma başka yollar gelirse yazarım.