Karıncaların türü ve alt cinsi ney?

Melo

Yumurta
Üye
Selamlar, daha önce de bu karıncaların türünü ve cinsini sormuştum ve Camponotus tanaemyrmex alt cinsi olduğunu öğrenmiştim bu karıncaların. Kraliçeyle işçilerin aynı alt cins olduklarından emin değilim fakat o gün öğleden sonra hep bu kraliçeyle aynı alt cinsteki karıncalar uçuş yaptı. Etrafta da Camponotus tanaemyrmex alt cins işçisi olarak da sadece fotoğraftakiler vardı. Tarih 4 Mayıs, Konum Balıkesir Merkez, Saat öğleden sonra nem oranı %50 civarı sıcaklık 26 civarı. camponotus pilicornis olabilirler diye düşünüyorum. Yazıda terimsel hatalar olabilir varsa affola, düzeltirseniz de çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
IMG_20250504_152558.jpgScreenshot_2025-05-04-17-00-16-008_com.openai.chatgpt.jpgIMG_20250504_175633.jpgIMG_20250504_175626.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Camponotus tanaemyrmex alt cinsinden kraliçe, işçiler ve majörler. Türleri ise bu fotoğraflardan belirlenemez. Kraliçenin de Camponotus tanaemyrmex alt cinsinden olduğunu söyleyebiliriz. Ama camponotus pilicornis demek bence bu fotoğraflar ile mümkün değil.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Camponotus tanaemyrmex alt cinsinden kraliçe, işçiler ve majörler. Türleri ise bu fotoğraflardan belirlenemez. Kraliçenin de Camponotus tanaemyrmex alt cinsinden olduğunu söyleyebiliriz. Ama camponotus pilicornis demek bence bu fotoğraflar ile mümkün değil.

Son düzenleme:
Çözüm