Karıncaların transfer etmek istiyorum

erdemis21

Yumurta
Üye
Selam benim karıncalarımın olduğu deney tüpünün suyu bitti bende outworld yaptım oraya döktüm onları yeni bir deney tüpü koydum kraliçeyi oraya koydum şuan kraliçenin yanında 2 3 işçi var ama diğerleri aşağıda napıcam acil cevap lazım.17461728440304742020555806831456.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ayberkfb

Nanitik
Üye
Onlar zamanla yolu bulur, panik yapmaya gerek yok.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bu şekilde transfer yapanlarda var ama mantıklı bir yanı yok, koloninizi boşuna strese sokarak gelişimlerini yavaşlatmış oldunuz sadece. Yapmanız gereken eski tüp ile yeni tüpü birbirine bağlamak ve yeni tüpe geçmelerini beklemekti. Yine de karıncalarınız yumurtaları kraliçenin olduğu tüpe toplayacaklardır merak edecek bir şey yok ama bir dahaki sefere anlattığım şekilde bir transfer yaparsanız karıncalarınız için daha sağlıklı olur.

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam size güzel bir yöntem önereyim;
•Karıncalarınızın boyutları gördüğüm kadarıyla küçük ve küçük karıncalar sarsıntı olduğunda yüzeylere büyük karıncalara göre daha zor tutunuyorlar. Buradan yola çıkarsak bütün karıncalarınızı görseldeki kaba alıp, hafif yatay şekilde tuttuktan sonra sürekli kaba yavaşça vurursanız hepsini köşeden kaydırıp bir grup halinde tüpe dökebilirsiniz. Bu yöntemi Tetramorium ve lasius cinsimde yapmıştım, çünkü çok kalabalıklar.

Ayberkfb

Nanitik
Üye