Karıncaların Sindirim Sistemi

ysa

Minör
Üye
Selamlar herkese.

Küçük bir kaba un kurdu pupalarını su ile karıştırarak ezdim, çorba hâline getirdim. İçine yumurta akı gibi protein kaynaklarından veya başka böcekleri de ezerek bir protein çorbası yapmayı planlıyorum. İçine şeker, bal gibi besinler koymayacağım. Bu yaptığım protein, jel gibi etki yaratır mı?

Karıncaların sindirim sistemi bunun için uygun mu?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sadece böcek içerikli olduğu sürece, böcek içerikli olmayan besinlerle nadiren beslediğiniz sürece uygundur.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Selamlar herkese.

Küçük bir kaba un kurdu pupalarını su ile karıştırarak ezdim, çorba hâline getirdim. İçine yumurta akı gibi protein kaynaklarından veya başka böcekleri de ezerek bir protein çorbası yapmayı planlıyorum. İçine şeker, bal gibi besinler koymayacağım. Bu yaptığım protein, jel gibi etki yaratır mı?

Un kurdu pupalarının dış kabuğunu karıncalar tüketmiyor, başka sorunlar da olabilir. İyice öğütüp karıştırmanızı öneririm.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yine de tavsiye ettiğimi söyleyemem. Esasında @Demo 'nun dediği gibi doğada kabuğu tüketmiyorlar.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yumurta akını listeden kaldırın, böcek çeşitliliğini arttırın. Hemolenf ( eklembacaklı kanı ) bol olan sulu böcek listesi şeklinde güncelleyebilirsiniz.
Yalnız unutmayın bunun için bol miktarda böcek gerekli çünkü özüt çıkarmak zordur ve her seferinde çok az çıkar. Bir bardak altlığına hepsini koyup ezin iyice kabukları cımbızla tek tek ayıklayın, özüt çok hızlı kurur o yüzden sıvılaştırmak için suyu aceleyle ve az miktarda koymalısınız.

ysa

Minör
Üye
Yaptığım özütü buzluğa attım, dondur çöz yapacağım.
Böcek çeşitliliği içinde bişeyler yapmaya çalışırım.
Tek derdim protein jel gibi birşey olupta koloniyi öldürmesin.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yaptığım özütü buzluğa attım, dondur çöz yapacağım.
Böcek çeşitliliği içinde bişeyler yapmaya çalışırım.
Tek derdim protein jel gibi birşey olupta koloniyi öldürmesin.
Toksik özellikte ki böcekleri dahil etmeyip, karbonhidrat kullanmadığınız sürece zararı geçtim çokça faydasını görebileceğinize çok ihtimal veriyorum. Kuralına göre oynarsanız kudurtursunuz canlıları.

souldream

Larva
Üye
Selamlar herkese.

Böcek ile şekeri karıştırmayacaksanız, bal ile Pupa yıl karıştırıp besinlerin hepsinin gereksimini karşılayacak birşey yapmayı planlamıyorsanız, sorun olmaz.

ysa

Minör
Üye
Çorbamızın içine 3 isopod, 3 messor işçi, 2 örümcek eklenecektir. Gelişimleri buradan paylaşabilirim.