Karıncaların ısınması hakkında

Tetrapetaxis

Yumurta
Üye
Evet arkadaşlar, bir önceki konuda yeni başladığımdan bahsetmiştim. Son 2 gündür bayram nedeniyle pek kraliçe aramak için dolaşamadım. Ama bir yandan neler eksik diye araştırırken, malum, ben çatı katında kaldığım için klima ile ısınıyorum. İşe gidince odam buz gibi oluyor. Bunun için ısıtıcı araştırmaya başladım, ancak fiyatları oldukça pahalı olduğu için sıcak bakmadım. 300 TL kıyıp aldım. Almadan önce alternatif olarak kendim bir şeyler yapmaya karar verdim. 20R değerinde fon makinesinden söktüğüm rezistans telini kullandım (siz de yapabilirsiniz).IMG_0679.jpeg
Güç konusunda ise çatıda polikristal 270W panel ve 24A akü bulunuyor. Işıklar için kullandığım paneli 5V’a düşürüp, yükseltici ile belli voltajda sabit ısıya ayarlayacağım (şu an termometrem yok). Yaklaşık 0,3 mA güç çekiyor. Ped kullanmadım çünkü o biraz daha mantıklı geldi. Ben tüp şeklinde yaptım. Olası yangın durumunda ısınma sonrası kendi içinde yanması için tıpa yerine silikon bastım.image.jpg
Yalnız ped kullandığımda, ohm değeri düşük olduğu için daha düşük voltaj çekiyor. Kendiniz yaparsanız, rezistans telinin uzunluğuna göre ayar yaparsınız. Tüpe değil de ped gibi şekil verebilirsiniz. Voltaj düşürücü vs. olmadığı için 2 tane paralel bağlı 7805 ile 5V’a düşürüyorum, sonra yükseltici ile 5V ile 15V arasında ayarlıyorum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    82.3 KB · Görüntüleme: 6
Moderatör tarafında düzenlendi: