Karıncalarımı un kurdu ile nasıl beslemeliyim?

sena

Yumurta
Üye
Karınca kolonisine ilk defa canlı un kurdu attım. Sadece Formica türü kolonim öldürebildi. Fakat diğer koloniler baya sıkıntı çektiler ve öldüremediler. Un kurdunu bir dahaki sefere öldürüp mü vermeliyim? Öyleyse nasıl yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Karınca kolonisine ilk defa canlı un kurdu attım. Sadece Formica türü kolonim öldürebildi. Fakat diğer koloniler baya sıkıntı çektiler ve öldüremediler. Un kurdunu bir dahaki sefere öldürüp mü vermeliyim? Öyleyse nasıl yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
Büyük bir un kurduysa 3 ya da 4 parçaya, küçükse 2 ya da 3 parçaya bölüp verin. Sakın canlı vermeyin.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kafasını koparın ve koloninin boyutuna göre bölüp verin.

Qrx0

Pupa
Üye
öldürüp versen daha sağlıklı olur ama messor gibi majör üreten cinslerde canlı verebilirisin

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Aslında o dediğiniz her büyüklükte ve her majör üreten cinste olmuyor. Eğer Messor üzerinden gidiyorsak yaklaşık en az 100 işçinin olması lazım bu tetikleme olayını yapabilmek için fakat bu her cinste de geçerli değil. Örneğin Camponotus'larda majör üretimi olmasına rağmen bu işe yaramıyor.

karıncabuldum

Media
Üye
Morio olsun normal un kurdu olsun canlı atmanı önermem yumurtalara zarar verebilir hareket ederekten koloniyi çok strese sokabilir normal bir un kurdunu yarıya bölüp verebilirsin morio kurdlarinida başını ezip verebilirsin iyi hobiler.

holloway

Larva
Üye
Boost yapmayacaksanız canlı vermenizi önermem. Ben kafasını patlatıp veriyorum, içindeki sıvıyı oradan alıp trophallaxis yaparak tüketiyorlar.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Majör savunma için üretilen bir kast değil, bu sebeple canlı vermeniz tetikleme yapmaktan çok koloniyi strese sokarak gelişimi yavaşlatacaktır. Söylendiği gibi öldürüp verin. Tohumları kırmadan vermek, proteini daha bol vermek ve kabuğu sert tohumlar vermek majör işçi üretimini tetikleyebilir. Asker kastına sahip olan bir koloni için ise koloniye zarar vermeyecek boyutta canlı yem atıp tehdit oluşturmak asker üretimi için faydalı olabilir.