Karıncalarıma tane toz şeker veriyorum

Lemoni

Yumurta
Üye
Merhabalar ben karıncalarıma ara sıra toz şeker veriyorum zararı var mıdır? Tabii tane olarak toz şekerden bahsediyorum. Maksimum 3 tane veriyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhabalar ben karıncalarıma ara sıra toz şeker veriyorum zararı var mıdır? Tabii tane olarak toz şekerden bahsediyorum. Maksimum 3 tane veriyorum.
Sorun olmaz, zaten muhtemelen onlar eriyordur. Fakat karıncalar onları yumurtalara götürürse ve orada erirlerse yumurtalara zarar verebilir.

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
İşçiler veya kraliçe katı gıda tüketemez. Larvalara verirler muhtemelen. Zararı olacağını sanmam ama gereği de yok bence.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İşçiler katı gıdayı tüketir. Katı gıdayı sıvılaştırmak için sindirim enzimleri salgılayarak sıvılaştırır. Sıvılaşmış besinin türü karbonhidrat ise diğer işçilerle ve kraliçeyle, çok az da larva ile paylaşır; besinin türü protein ise neredeyse tamamını larvaya verirler. Proteini alan larva, işçilerin aksine sahip olduğu yüksek konstantrasyondaki protein enzimleri ile proteini en küçük yapıtaşı olan aminoasitlere parçalar ve sindirilmiş bir şekilde işçilere "ihtiyaçları" olduğu kadar geri kusar ki işçilerin proteine çok az ihtiyacı vardır. Geri kusulmuş proteini işçi, bütün larvalara ve kraliçeye sindirilmiş/kusulmuş proteini dağıtır. Yani hayır, bir zararı yoktur.