her ne kadar kurtlu meyve ilaçsız meyvedir dense de bence günün birinde az bile olsa ilacı yemiş bir kurda denk gelirseniz bütün koloninizin sağlığı tehlikeye girebilir. size tavsiyem una su katarak bazı kişiler kurtçuk oluşturuyor ve kolonilerini bu kurtlarla besliyorlar, belki siz de öyle yapabilirsiniz. tohum olarak da farklı farklı tohumlar (çim tohumu,çeşitli diğer tohumlar vs.) verin ki olabildiğince çok çeşitli besleme yapmış olun.Merhaba bu sabah messor kraliçesi buldum test tüpüne koydum ve bekliyorum. Koloni büyüdüğünde canlı yem olarak böcek veremeyeceğimden dolayı muz elma gibi meyvelerin kurtcukları ile koloniyi beslesem zehirlenirler mi?
Mikro un kurdu ve Buffalo kurdu vermemeyi size düşündüren nedir neden veremeyeceksiniz yardımcı olalımMerhaba bu sabah messor kraliçesi buldum test tüpüne koydum ve bekliyorum. Koloni büyüdüğünde canlı yem olarak böcek veremeyeceğimden dolayı muz elma gibi meyvelerin kurtcukları ile koloniyi beslesem zehirlenirler mi?
teşekkürler sağolunher ne kadar kurtlu meyve ilaçsız meyvedir dense de bence günün birinde az bile olsa ilacı yemiş bir kurda denk gelirseniz bütün koloninizin sağlığı tehlikeye girebilir. size tavsiyem una su katarak bazı kişiler kurtçuk oluşturuyor ve kolonilerini bu kurtlarla besliyorlar, belki siz de öyle yapabilirsiniz. tohum olarak da farklı farklı tohumlar (çim tohumu,çeşitli diğer tohumlar vs.) verin ki olabildiğince çok çeşitli besleme yapmış olun.
un kurtları çok hızlı şekilde böceğe dönüştükleri ve tekli olarak alıp hemen veremeyeceğim içinMikro un kurdu ve Buffalo kurdu vermemeyi size düşündüren nedir neden veremeyeceksiniz yardımcı olalım
Çözümü bizde kardeşim un kurtlarını dondurucuya atıyorsun lazım oldukça çıkarıp birer birer veriyorsunteşekkürler sağolun
un kurtları çok hızlı şekilde böceğe dönüştükleri ve tekli olarak alıp hemen veremeyeceğim için
Küçük bir kaba koy bi poşetin içine koyÇözümü bizde kardeşim un kurtlarını dondurucuya atıyorsun lazım oldukça çıkarıp birer birer veriyorsun
teşekkürler deneyeceğimÇözümü bizde kardeşim un kurtlarını dondurucuya atıyorsun lazım oldukça çıkarıp birer birer veriyorsun
Küçük bir kaba koy bi poşetin içine koy
ben susam vermeyi planlıyorumMerhaba bu sabah messor kraliçesi buldum test tüpüne koydum ve bekliyorum. Koloni büyüdüğünde canlı yem olarak böcek veremeyeceğimden dolayı muz elma gibi meyvelerin kurtcukları ile koloniyi beslesem zehirlenirler mi?
yeterince besleyici olur mu?ben susam vermeyi planlıyorum
messora izlediğim kadarıyla tohum veriyorlar kuş yemleri vs olur gibime geliyoryeterince besleyici olur mu?
halihazırda bir koloniniz var mı yoksa siz de yeni mi başladınızmessora izlediğim kadarıyla tohum veriyorlar kuş yemleri vs olur gibime geliyor
Messorlarda ilk işçi çıktığı gibi tohum vermeli miyiz yoksa koloni çoğaldıkça mı vermeliyizher ne kadar kurtlu meyve ilaçsız meyvedir dense de bence günün birinde az bile olsa ilacı yemiş bir kurda denk gelirseniz bütün koloninizin sağlığı tehlikeye girebilir. size tavsiyem una su katarak bazı kişiler kurtçuk oluşturuyor ve kolonilerini bu kurtlarla besliyorlar, belki siz de öyle yapabilirsiniz. tohum olarak da farklı farklı tohumlar (çim tohumu,çeşitli diğer tohumlar vs.) verin ki olabildiğince çok çeşitli besleme yapmış olun.
daha dün buldum kraliçemi yıllardır niyet ederdimhalihazırda bir koloniniz var mı yoksa siz de yeni mi başladınız
İlk işçi çıkınca verebilirsin.Messorlarda ilk işçi çıktığı gibi tohum vermeli miyiz yoksa koloni çoğaldıkça mı vermeliyiz
İlk işçi çıktığında verebilirsiniz, kolonide bence her zaman biraz tohum bulundurun.Messorlarda ilk işçi çıktığı gibi tohum vermeli miyiz yoksa koloni çoğaldıkça mı vermeliyiz
Tohum olmadan olmaz zaten.İlk işçi çıktığında verebilirsiniz, kolonide bence her zaman biraz tohum bulundurun.
Hocam her ne kadar protein değeri olsa da ne olursa olsun canlı yemin yani böceklerin yerini tutamıyor maalesef çünkü doğalarına ters bu canlılar böcek ve doğal hayatta tohum ve böcekle besleniyorlar ben un kurdunun olmazsa olduğunu düşünüyorum en azından dondurucuya atıp birer birer çıkarıp verilmeliHocam çiğ et veya pişmiş et gibi protein içeren her şeyi yerler önemli değil. Canlı yeme gerek yok.
Tohum olmadan olmaz zaten.
Kabuksuz susam olursa çok çok az miktarda belki olabilir çünkü susam çok yağlı bir tohumdur bu da karıncaların sağlığını olumsuz etkileyebilir besin çeşitliliği içinde arada bir az miktarda verilmesi faydalı olabilir lakin ana diyetleri susam asla olmamalıben susam vermeyi planlıyorum
bence de canlı yem ne olursa olsun önemli ama messor gibi cinsler balık-kaplumbağa yemi, ıslak/kuru kedi/köpek maması veya kuruyemişlerle de idare edilebiliyor bence kastedilen bu.Hocam her ne kadar protein değeri olsa da ne olursa olsun canlı yemin yani böceklerin yerini tutamıyor maalesef çünkü doğalarına ters bu canlılar böcek ve doğal hayatta tohum ve böcekle besleniyorlar ben un kurdunun olmazsa olduğunu düşünüyorum en azından dondurucuya atıp birer birer çıkarıp verilmeli
Hocam hobiye başladığımdan beri dondurucudan veriyirum çünkü un kurdu beslemekte istemiyorum ayrıca hanım o canlı kurtları eve sokmaz😄 dondurucudan tek tek çıkarıp veriyorum ve inanılmaz bir ilgi ile yiyorlar hemenHocam besin olarak çoğu şeyi yerler.Haşlanmış yumurta sarısı/beyazı,çiğ kıyma,tavuk bu çeşitliliği arttırırsın ama illa ki un kurdu vb. şeylere ihtiyaç olacak.Bunlardan karşıladıkları şeyler daha fazla ve koloniyi boostlar güzel gelişir sağlıklı olurlar. @cosmos 'un dediği dondurucuya koyma işini daha önce duymadım ama sağlıklı şekilde tekrar veriliyosa yapabilirsin.Tohumuda Messor'a zaten daima vereceksin.
Hocam hobiye başladığımdan beri dondurucudan veriyirum çünkü un kurdu beslemekte istemiyorum ayrıca hanım o canlı kurtları eve sokmaz😄 dondurucudan tek tek çıkarıp veriyorum ve inanılmaz bir ilgi ile yiyorlar hemen