Karıncalarım yuvasını değiştirmiyor

Yususuk

Nanitik
Üye
Selamlar arkadaşlar 3 adet Lasius kolonim var hiçbiri de yuvasını değiştirmiyor. İşçileri falan var ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
Çok önceden birisin yuvasını elimle falan değiştirmeye çalıştım baya strese girdi yumurtalarını falan yedi o yüzden başka bir taktik verir misiniz?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Selamlar arkadaşlar 3 adet Lasius kolonim var hiçbiri de yuvasını değiştirmiyor. İşçileri falan var ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
Çok önceden birisin yuvasını elimle falan değiştirmeye çalıştım baya strese girdi yumurtalarını falan yedi o yüzden başka bir taktik verir misiniz?
Geçmelerini istediğiniz yeri karanlık yaptınız mı ?
Geçmelerini istediğiniz yer eski yere göre nemli mi ?
Eğer ikisine de cevabınız evetse koloniye biraz daha ışık tutmayı deneyebilirsiniz. Çok zorda kalmadıkça manuel transfer yapmayın bence.

Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Lasius cinsi strese girmediği için transfer zulüm gibidir. Işığı arttır ve diğer tüpü karanlıkta tut. Belki bir ay transfer olmazlar sabırlı ol. Ya da manuel olarak yap ama tavsiye etmem bunu.

Yususuk

Nanitik
Üye
Geçmelerini istediğiniz yeri karanlık yaptınız mı ?
Geçmelerini istediğiniz yer eski yere göre nemli mi ?
Eğer ikisine de cevabınız evetse koloniye biraz daha ışık tutmayı deneyebilirsiniz. Çok zorda kalmadıkça manuel transfer yapmayın bence.
ikiside evet hocam zamanında ışık tuttum yinede geçmediler şu an durdukları yerin yükseltisini arttırcam umarım işe yarar

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
ikiside evet hocam zamanında ışık tuttum yinede geçmediler şu an durdukları yerin yükseltisini arttırcam umarım işe yarar
Titreşim sağlamayı deneybilirsin telefonun titreşim moduna alıp yanlarıma koyarsan işe yarayabilir böyle transfer yapanlar gördüm

Yususuk

Nanitik
Üye
Titreşim sağlamayı deneybilirsin telefonun titreşim moduna alıp yanlarıma koyarsan işe yarayabilir böyle transfer yapanlar gördüm
Hocam, şu anda eğim koydum azıcık da karanlık yaptım işçiler keşif yapmaya başladı.