Karıncalarım yumurtladı

CanMertCengiz

Yumurta
Üye
Yeni kraliçelerim yumurtladı,birisi kanatlarını döktü ama diğeri dökmedi, besleme yapmam gerekli mi? Ve bunun yanında bir tane daha prenses buldum. Bunun türü nedir bana söyleyebilirmisiniz? (3 günde bir kontrol ediyorum)

Bu yeni kraliçe

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-15-21-20-04-231_com.instagram.android-edit.jpg
    Screenshot_2025-04-15-21-20-04-231_com.instagram.android-edit.jpg
    26.8 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_2025-04-15-21-19-23-083_com.instagram.android-edit.jpg
    Screenshot_2025-04-15-21-19-23-083_com.instagram.android-edit.jpg
    25.5 KB · Görüntüleme: 24
  • 17447421358777981383546027897631.jpg
    17447421358777981383546027897631.jpg
    30.3 KB · Görüntüleme: 22

FatihBurak

Pupa
Üye
3 de messor kraliçesi gibi gözüküyor, butür ilk işcisi çıkana kadar besleme gerektirmez ha elinde un kurdu varsa kesip verebilirsin 2 haftada bir sana kalmış ben verdiğimde tüm messorlar saniyesinde sıvısını içmeye başladı verebilirsin yani ama zorunlu değil🙂

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Besin vermenize gerek yok yeni bulduğunuz da messor prensesi. Kanatlarını dökmeyene gelince de yumurtaları dağınık gözüküyor , kanat da dökmemiş. Giriş pamuğunu da kazmaya çalışıyor ise yüksek ihtimalle döllenmemiştir.

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Bunu forumda kaçıncı söyleyişim bilmiyorum bari bir rehber açayım karıncalarda çiftleşme ve yumurtlama diye. Her neyse madem sordunuz cevaplayayım :). Kraliçe adaylarımız hava şartlarının uygun olduğu bir günde uçuşa çıkarlar bu uçuşta bir erkek bulup çiftleşirler ve daha sonrasında genelde mobilizeyi artırmak ve artık işine yaramadığı için kanatlarını kırarak onlardan kurtulur ama bazen bunu kraliçeler yapmaz bundan dolayı da hobiciler kanatlı karıncaları da alarak şanslarını denemek isterler. Ve evet bunlardan bazıları da başarılı olarak çiftleşememiş yahut henüz çiftleşme uçuşuna çıkmamış hobiciler tarafından yakalanan prensesler olurlar. Şimdi döllenmemiş prensesimizi bulduk ne olduğunu anlatalım; prensesimiz muhafaza edildiği alandan kaçmak isteyecek çıkış pamuğunun tahriş edecek , sürekli hareketli olacak ve tüpün içinde koşuşturacak. Kaçamadığı takdirde partenogenez denilen olay ile üreme hücrelerinin mayoz geçirip haploid( n ) hücrelere dönüşerek mitoz ile büyüdüğü ve erkek bireyler oluşturduğu durumdur.

CanMertCengiz

Yumurta
Üye
Bunu forumda kaçıncı söyleyişim bilmiyorum bari bir rehber açayım karıncalarda çiftleşme ve yumurtlama diye. Her neyse madem sordunuz cevaplayayım :). Kraliçe adaylarımız hava şartlarının uygun olduğu bir günde uçuşa çıkarlar bu uçuşta bir erkek bulup çiftleşirler ve daha sonrasında genelde mobilizeyi artırmak ve artık işine yaramadığı için kanatlarını kırarak onlardan kurtulur ama bazen bunu kraliçeler yapmaz bundan dolayı da hobiciler kanatlı karıncaları da alarak şanslarını denemek isterler. Ve evet bunlardan bazıları da başarılı olarak çiftleşememiş yahut henüz çiftleşme uçuşuna çıkmamış hobiciler tarafından yakalanan prensesler olurlar. Şimdi döllenmemiş prensesimizi bulduk ne olduğunu anlatalım; prensesimiz muhafaza edildiği alandan kaçmak isteyecek çıkış pamuğunun tahriş edecek , sürekli hareketli olacak ve tüpün içinde koşuşturacak. Kaçamadığı takdirde partenogenez denilen olay ile üreme hücrelerinin mayoz geçirip haploid( n ) hücrelere dönüşerek mitoz ile büyüdüğü ve erkek bireyler oluşturduğu durumdur.
Kusura bakmayın bu kadar bilgim yoktu doğaya geri bırakıyorum

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Hayır kusura bakılacak bir şey yok herkes öğrenmek için burada ben de yeni şeyler öğreniyorum, soru sormaktan çekinmeyin lütfen bilmemek değil öğrenmemek cahilliktir. İşçiler çıkana kadar beklemeniz en doğru karar olur. O zaman %100 emin olabilirsiniz. Benim söylediğim suanlik sadece güçlü bir ihtimal.

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Ömer prensler çıkınca ne oluyor
Güzel soru Ayaz. Prensler çıktıktan sonra prensler işçi rolü üstlenmediği için kraliçeye bakmıyorlar. İnbreed yapmayan türlerde de prensler kraliçeyi dölleyemediği için kraliçe ölene kadar test tüpü setupı için konuşuyorsak orada hobicinin beslemesi ile yaşıyor ama genelde doğaya bırakılır.