Karıncalarım tüpten kaçmaya mı çalışıyor?

thymoss

Yumurta
Üye
İki gün önce 3 tane Camponotus kraliçesi buldum, iki tanesi durmadan test tüpünün çıkışındaki pamuğa saldırıyor, parçalamaya çalışıyor. Olabildiğince stressiz olmalarını sağlıyorum. Test tüpü içindeki nem dengesi, sıcaklık gibi sebeplerden dolayı kaçmak istiyor olabilirler mi? Yoksa ilk günler için normal bir davranış mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirSarp

Nanitik
Üye
İki gün önce 3 tane Camponotus kraliçesi buldum, iki tanesi durmadan test tüpünün çıkışındaki pamuğa saldırıyor, parçalamaya çalışıyor. Olabildiğince stressiz olmalarını sağlıyorum. Test tüpü içindeki nem dengesi, sıcaklık gibi sebeplerden dolayı kaçmak istiyor olabilirler mi? Yoksa ilk günler için normal bir davranış mı?
İlk günler için normal kanatlı değillerse tabi.

LuciFeci

Larva
Üye
İlk günlerde yerlerini yadırgıyorlar pamuğa saldırıp kaçmaya çalışıyorlar. Sonraki günlerde yeri benimseyip oraya yuvasını inşa edecektir. Fazla strese sokmayın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Media
Yardımsever
Üye
Hocam aynı şey geçen hafta başıma geldi.Hatta öyle bı kazmış ki kendine dönecek bı alan dahi bırakmamış her yeri pamukla doldurmuş.Eğer devam ederse o çekiştirip ayarladığı yeri boz sonra sıkı bı pamukla kapat girişi o zaman yakmayacaktır.