Karıncalarım tuhaf transfer oldu

arda_bayram554

Yumurta
Üye
Tetramorium kolonimi bugün transfer ettim fakat outworldlerinin bağlantı tarafına taşındılar. Yumurtaları ve kraliçe de içerisinde duruyor, tüm koloni transfer aparatının içinde. Niye böyle bişey yapmış olabilirler acaba? Daha önce başıma başıma hiç böyle bir şey gelmedi yerini falan beğenmemiş olabilirler mi? Bir müddet bekleyeceğim umarım tüpün içeririsine geçerler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yunusemree

Larva
Üye
Biraz daha bekledin mi nemli ve karanlık gere geçiceklerdir ışıktan rahatsız olduklarında yaparlar daha çok

Zed

Yumurta
Üye
Hocam size bi öneri güneş ışığının orta düzey sıcaklık anında kesinlikle çok yüksekken deil orta düzeydeyken koloninizi güneşle transfer edin arada bi 10 sn line elinizi gölge yapıp çekin onlarca kez büyüğünden küçüğüne yaptım çok rahat geçiyolar

arda_bayram554

Yumurta
Üye
Hocam size bi öneri güneş ışığının orta düzey sıcaklık anında kesinlikle çok yüksekken deil orta düzeydeyken koloninizi güneşle transfer edin arada bi 10 sn line elinizi gölge yapıp çekin onlarca kez büyüğünden küçüğüne yaptım çok rahat geçiyolar
ben o taktikle yapıyorum genelde şuan baktım yumurtaları ve işçiler nemli alana geçmiş ama krsliçe hala tüpün ağız kısmında takılıyo o da geçer yüksek ihtimal