Karıncalarım pamuğa yapışıyor

keremkoyuncu

Yumurta
Üye
Messor türü karıncalarım var 20 den fazla işçim vardı ama beslerken pamuğa yapışanlar oluyor ve çıkarırken pamukla geliyorlar ve onlar geri koyacağım derken daha fazla kaçan oluyor ölenler oldu. Tüpün suyu bitti transfer yaparken yine pamuğa yapışıyorlar çırpsamda düşmüyorlar tutunuyorlar asla bırakmıyorlar ve pamukla çekince geri koyamiyorum birini sokarken diğeri diğerleri kaçıyor ve ölüyorlar bunun bir taktiği veya yöntemi var mı yanlış mı yapıyorum ölenler için çok üzülüyorum

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şekerli sudan kaynaklı olabilir hocam. Şekerli su verdikten sonra ıslak kulak çubuğu ile temizleyin tüpün içini ve ağzını.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Messor türü karıncalarım var 20 den fazla işçim vardı ama beslerken pamuğa yapışanlar oluyor ve çıkarırken pamukla geliyorlar ve onlar geri koyacağım derken daha fazla kaçan oluyor ölenler oldu. Tüpün suyu bitti transfer yaparken yine pamuğa yapışıyorlar çırpsamda düşmüyorlar tutunuyorlar asla bırakmıyorlar ve pamukla çekince geri koyamiyorum birini sokarken diğeri diğerleri kaçıyor ve ölüyorlar bunun bir taktiği veya yöntemi var mı yanlış mı yapıyorum ölenler için çok üzülüyorum
pamukta bir sıkıntı olabilirmi kokusuz ve saf olduğuna eminmisin eğer pamuk temizse elance nin de dediği gibi şekerli sudur.

tolgakurt

Yumurta
Üye
Bu durumu lasiuslarda yaşıyordum pamuğu çıkardığın an saldırıya geçiyorlardı outworld bağlayıp hallettim sizde öyle yapabilirsiniz