İnternetten aldığım 9 işçili camponotus sanctus kolonim elime ulaştığında test tüpünündeki pamuğu baya bi çekiştirmişlerdi, ve neredeyse test tüpünün içi görünmüyordu ben de daha büyük ve temiz bi tüpe transfer etmek istedim ama uzun bir süre transfer olmayınca temiz ve boş olan tüpü outworlde bağlayıp, karıncaların olduğu tüpü manuel bir şekilde sallayarak ve hafifçe vurarak outworlde döktüm (çok sağlıklı bir yöntem olmadığını biliyorum evet biraz aceleci davrandım). Karıncalar bir süre sonra çoğaltma aparatının içine taşındılar (sinekliğin altına) ve daha sonra tekrar outworlde geçtiler. Ne kadar ışık tutsam da asla tüpe geçmiyorlar sanırım onları tüplerinden outworlde attığım için test tüpü travmaları oluştu diye düşünüyorum çünkü karanlık ve nemli ortamı asla tercih etmiyorlar. Çözüm olarak ne önerirsiniz? Onları kendi hallerine bırakırsam koloni büyüdükçe kendilerine en uygun yeri bulacaklar mıdır yoksa büyük bi formikaryum mu yapmalıyım? Ya da başka bir fikri olan yardımcı olabilirse sevinirim.