Karıncalarım outworld'de yaşıyor ve tüpe geçmiyorlar.

cahit

Yumurta
Üye
İnternetten aldığım 9 işçili camponotus sanctus kolonim elime ulaştığında test tüpünündeki pamuğu baya bi çekiştirmişlerdi, ve neredeyse test tüpünün içi görünmüyordu ben de daha büyük ve temiz bi tüpe transfer etmek istedim ama uzun bir süre transfer olmayınca temiz ve boş olan tüpü outworlde bağlayıp, karıncaların olduğu tüpü manuel bir şekilde sallayarak ve hafifçe vurarak outworlde döktüm (çok sağlıklı bir yöntem olmadığını biliyorum evet biraz aceleci davrandım). Karıncalar bir süre sonra çoğaltma aparatının içine taşındılar (sinekliğin altına) ve daha sonra tekrar outworlde geçtiler. Ne kadar ışık tutsam da asla tüpe geçmiyorlar sanırım onları tüplerinden outworlde attığım için test tüpü travmaları oluştu diye düşünüyorum çünkü karanlık ve nemli ortamı asla tercih etmiyorlar. Çözüm olarak ne önerirsiniz? Onları kendi hallerine bırakırsam koloni büyüdükçe kendilerine en uygun yeri bulacaklar mıdır yoksa büyük bi formikaryum mu yapmalıyım? Ya da başka bir fikri olan yardımcı olabilirse sevinirim.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba Cahit Bey. Bu durumda kendilerinin doğal olarak tüpe yerleşmeleri gerekiyor. Çünkü outworld nem ve su ihtiyaçlarını karşılamıyor. Outworld içerisinde yuva yapacakları bir şey de yok. Konu üstünden 2 gün geçmiş. Hala daha geçmedilerse formikaryum bağlamak bir çözüm olabilir belki. Bu şekilde devam ederse yapabileceğiniz bir diğer şey outworld'e torf, kum koyup orada yaşamalarına izin vermek. Ama bunu asla tavsiye etmiyorum. Hem koloniden keyif alamazsınız hem de ileride transfer ederken çok problem yaşarsınız. Minik bir formikaryum sizin sorununuzu çözecektir.

karınca-

Yumurta
Üye
Merhaba Cahit Bey. Bu durumda kendilerinin doğal olarak tüpe yerleşmeleri gerekiyor. Çünkü outworld nem ve su ihtiyaçlarını karşılamıyor. Outworld içerisinde yuva yapacakları bir şey de yok. Konu üstünden 2 gün geçmiş. Hala daha geçmedilerse formikaryum bağlamak bir çözüm olabilir belki. Bu şekilde devam ederse yapabileceğiniz bir diğer şey outworld'e torf, kum koyup orada yaşamalarına izin vermek. Ama bunu asla tavsiye etmiyorum. Hem koloniden keyif alamazsınız hem de ileride transfer ederken çok problem yaşarsınız. Minik bir formikaryum sizin sorununuzu çözecektir.
Merhabalar benim outworldümde kum var böyle bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

cahit

Yumurta
Üye
Bu yazıyı yazdıktan 1-2 saat sonra tüpe geçtiler, yine de çok teşekkürler..