Karıncalarım ölüyor acil yardım?

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Merhaba tetromorium türü karınca kolonisine sahibim ve evet son dönemlerde 70 kişilik kolonide 20 kişi kaldılar nedenini çözemedim garip bir nedenle kış sürecine gireceklerini biliyorum fakat çok fazla derecede ölümler oluyor.

Şüphelerim.

1) kaçmamaları için duvara ekleme yaptığım kalkan

2) un kurdu vermiştim ondan kaynaklı bir hastalık v.b

3) şekerli suyun bayatlaması 1 gün öncesinden koydum

Şu anlık aklıma bunlar geliyor ve ayrıca yapmam gereken tavsiyeler ve kış uykusu hakkında bilgiler verir misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20251009_235837.jpg
    IMG_20251009_235837.jpg
    10.1 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20251009_235849.jpg
    IMG_20251009_235849.jpg
    14.7 KB · Görüntüleme: 15

ysa

Minör
Üye
Kaçmasınlar diye kullandığınız kalkanın içeriği nedir ?

armagankaya

Pupa
Üye
Merhaba tetromorium türü karınca kolonisine sahibim ve evet son dönemlerde 70 kişilik kolonide 20 kişi kaldılar nedenini çözemedim garip bir nedenle kış sürecine gireceklerini biliyorum fakat çok fazla derecede ölümler oluyor.
Şüphelerim.

1) kaçmamaları için duvara ekleme yaptığım kalkan

2) un kurdu vermiştim ondan kaynaklı bir hastalık v.b

3) şekerli suyun bayatlaması 1 gün öncesinden koydum

Şu anlık aklıma bunlar geliyor ve ayrıca yapmam gereken tavsiyeler ve kış uykusu hakkında bilgiler verir misiniz?
Hocam, ölümler hakkında bir bilgim yok ama kış uykusu için tüpler pis ise değiştirin. Tüpleri iyice sarıp sarmalayın, ardından bir kutunun içine koyup balkona yerleştirebilirsiniz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Bariyerden dolayı olduğunu düşünüyorum.
Aynı bariyeri tetramoriumlarımda kullanıyorum, ankrmal ölüm gözlemlemedim bu yüzeen sebebin bu olduğunu düşünmüyorum. Şekerli suyun da 1 günde bayatlayıp 50 işçi öldüremeyeceğini düşünüyorum. Un kurtlarınızda toplu ölüm, kötü koku v.b. anormal bir şey gözlemlemediyseniz o da değil bence. Başka bir şey olmadığından emin misiniz. Ani ısı değişimi, şeker ve proteini karıştırıp verme, kıyma, salam gibi canlı yem dışı bir besin tüketme vs.

• Beğendim
Tepkiler: RZ4

RZ4

Pupa
Üye
Hocam orantısız bi karışım yaptıysanız bariyerden olabilir, doğadan bi böcek verdiyseniz parazit olabilir, veya un kurdunu tüpün içinde temizlemeden bıraktıysanız küflenmiş ya da mite basmış olabilir. nemli bölgenin yakınlarında beyaz beyaz noktalar görüyosanız mite basmış olma ihtimali yüksek.

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Hocam, ölümler hakkında bir bilgim yok ama kış uykusu için tüpler pis ise değiştirin. Tüpleri iyice sarıp sarmalayın, ardından bir kutunun içine koyup balkona yerleştirebilirsiniz.
Hemen temizliyorum hocam

Hocam orantısız bi karışım yaptıysanız bariyerden olabilir, doğadan bi böcek verdiyseniz parazit olabilir, veya un kurdunu tüpün içinde temizlemeden bıraktıysanız küflenmiş ya da mite basmış olabilir. nemli bölgenin yakınlarında beyaz beyaz noktalar görüyosanız mite basmış olma ihtimali yüksek.

Hayır hocam yok

Şuan test tüpünün temizleyeceğim ve outwold unu temizleyeceğim ondan sonra un kurdu vericem ama bilmediğim kiş uykusunda kaç günde bir ne vereyim